Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Dialogisch Leiderschap

Als het ik wijkt

Paperback Nederlands 2019 9789490463670
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 177Hoogste positie: 37
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dialogisch Leiderschap gaat over jou, over de ander, over hoe we met elkaar omgaan. Rens van Loon werkt dit uit door de externe dialoog die mensen met elkaar kunnen hebben en de interne dialoog die je met je zelf kunt hebben op heldere en creatieve wijze samen te brengen in een proces van voortdurende transformatie.

De boodschap van dit boek is dat zonder dialoog geen goed leiderschap mogelijk is, dat dialoog onlosmakelijk bij het gedragsrepertoire van bestuurders, leiders en managers hoort. En dat leiderschap zonder volgerschap niet bestaat. Het zijn elkaar onderling beïnvloedende relaties. Elke dag maak je dit mee, soms frustrerend, soms bevrijdend. Het kunnen vertragen van je mening in denken, voelen en handelen – de essentie van de dialoog – kan helpen de eigen vrijheid en die van anderen te vergroten. In dialoog kunnen we een groter gevoel van zinvol zijn realiseren.

Dialogisch Leiderschap neemt je ook mee in de ontwikkeling van een levensloop vanuit het perspectief van het dialogisch zelf. Hoe zich dit in de loop van het leven van mensen kan ontwikkelen, vastzetten en transformeren. In de dialoog kunnen bewustzijn én informatie samenkomen. In de vertraging én de relatie krijgt het onvoorspelbare ruimte zich te tonen.

Specificaties

ISBN13:9789490463670
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Mediawerf
Druk:1
Verschijningsdatum:26-7-2019
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Dialogisch leiderschap - 'Veel kennis en inzichten'
Nico Jong | 20 november 2019
In organisaties zijn we gewoon onze eigen mening te verdedigen in debat met collega's. In iets vrijere situaties maken we gebruik van discussie waarin verschillende meningen naast elkaar worden gebruikt.
Lees verder

Lezersrecensies

3.5 van de 5
2 stemmen
0
1
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Dialogisch Leiderschap - Als het ik wijkt
Rens van Loon 24 oktober 2019 Ondanks alle leiderschapstheorieën en -opleidingen is de kwaliteit van leiderschap er in de loop der jaren niet merkbaar op vooruitgegaan. De huidige gedigitaliseerde omgeving, waarin ‘zenden' en je eigen gelijk verkondigen sterk lijken te domineren, draagt daar ook niet bepaald toe bij.

Over Rens van Loon

Prof. Dr. Rens van Loon is Hoogleraar Dialogical Leadership aan de School of Humanities (Universiteit van Tilburg) en Director Culture, Leadership and Learning bij Deloitte Consulting Nederland. Tevens is hij board-member van de International Leadership Association(ILA). Hij is gespecialiseerd in Dialogical Leadership, Waarderingstheorie en Zelfkonfrontatiemethode, Motivatie Assessment, Competence Management, Leiderschapsontwikkeling in de context van organisatie- en cultuurontwikkeling.

Andere boeken door Rens van Loon

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Deel I: Altijd in dialoog
Deel II: Dialogisch zelf toegepast op leiderschap
Deel III: Vormen van gesprek
Deel IV: Transformeren
Deel V: 'Boiling rice in still water'

Noten
Begrippen- en literatuurlijst
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dialogisch Leiderschap