Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek ontwikkelingsgericht coachen van teams

De ontwikkelcirkel als leidraad

Paperback Nederlands 2016 9789490384203
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

We komen in een tijd dat we alleen nog resultaten van samenwerking zullen bekomen als we ook investeren in de ontwikkeling van teams.

Leidinggevenden en teamcoaches leren teams ontwikkelingsgericht te begeleiden. Het gaat dan niet meer over het oplossen van problemen, het organiseren van een leuke teambuildingsdag of het volgen van een communicatietraining. Ontwikkelingsgericht coachen van teams is het samen creëren van een identiteit waarmee de teamleden zich kunnen verbinden. Oordeelloze dialoog, kruisbestuiving en reflectie zorgen voor meer zelfsturend vermogen van het team. De Ontwikkelcirkel wordt als methode voorgesteld om dit proces in goed banen te leiden. De methode is gebaseerd op vijftien jaar werken met teams in de meeste uiteenlopende settings.

De Ontwikkelcirkel is een gefaseerde methodiek die zich als een ritueel ontvouwt en op die manier houvast biedt aan zowel de gespreksleider als de deelnemers. Een raamwerk wordt voorzien voor zowel leidinggevenden als externe coaches, zodat je er onmiddellijk mee aan de slag kunt.

Het handboek bestaat uit 2 delen. Deel 1 bevat een inspirerende visie op teamontwikkeling en de eigenheid van de Ontwikkelingsgerichte Benadering van teams. Deel 2 beschrijft de praktijk in het opzetten van een teamontwikkelingstraject en het leiden van Ontwikkelcirkelgesprekken. De stappen van de Ontwikkelcirkel worden op detailniveau uitgelegd.

Samen met het 'Handboek Ontwikkelingsgericht Coachen. Het Vorkmodel als leidraad' vormt dit handboek de basis van het Ontwikkelingsgericht Coachen.

Specificaties

ISBN13:9789490384203
Trefwoorden:coachen, teams
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Coachingbooks
Druk:2
Verschijningsdatum:7-10-2016
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Handboek ontwikkelingsgericht coachen van teams
José Otte | 21 december 2017
recensie
De ontwikkelcirkel
Carla Verwijs | 24 oktober 2013
Al na een paar pagina's lezen in 'De ontwikkelcirkel' van Rudy Vandamme, realiseer ik me dat ik een fout bega: ik ben begonnen in boek 3 uit een trilogie en ik heb de voorgaande boeken niet gelezen. Ik ben bang dat ik de nodige voorkennis mis. Gelukkig is dat gevoel van korte duur, want mocht ik al iets hebben gemist, Vandamme legt alles gedetailleerd uit.
Lees verder
recensie
De ontwikkelcirkel
Annett Keizer | 24 juli 2013

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Rudy Vandamme

Rudy Vandamme (1958) is psycholoog, filosoof, antropoloog en master NLP trainer. Hij is zaakvoerder van het training- en consultbureau Deep Evolvement Instituut. Hij is auteur van zes succesvolle boeken over de ontwikkelingsgerichte benadering van leiderschap, coaching, teamontwikkeling en verandermanagement.

Andere boeken door Rudy Vandamme

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek ontwikkelingsgericht coachen van teams