
Lees verder
Hannah Ritchie (1993) is senior researcher Global Development aan de Universiteit van Oxford. Ze is ook als hoofdonderzoeker verbonden aan het invloedrijke online Our World in Data. Haar werk verschijnt regelmatig bij de BBC, in WIRED, The New York Times, de Economist en de Financial Times.
Meer over Hannah RitchieVoel je je angstig, machteloos en verward over de toekomst van onze planeet? Dit boek zorgt ervoor dat je op een andere manier naar onze grootste klimaatproblemen gaat kijken – en naar de oplossing daarvan.
We worden gebombardeerd met sombere berichten die ons vertellen dat de aarde uitgeput raakt, dat de vissen uit de oceanen gaan verdwijnen, dat we maar geen kinderen meer moeten krijgen. Maar in het briljante en hoopvolle Niet het einde van de wereld laat datawetenschapper Hannah Ritchie zien dat er een heel ander beeld ontstaat als we uitzoomen. We hebben namelijk al zoveel en zo snel vooruitgang geboekt bij de aanpak van de klimaatproblematiek, dat het ernaar uitziet dat we voor het eerst in de geschiedenis in staat zijn werkelijk duurzaam met de aarde om te gaan.
Op basis van de meest recente research zet dit boek vol praktische tips en verhelderende illustraties zo ongeveer alle doemscenario’s in een ander licht. Van de deugden van lokaal geproduceerd voedsel tot leven op het platteland, van de gevaren van overpopulatie tot plastic en palmolie: Ritchie biedt inzicht in wat werkt, wat niet, en waar we ons als eerste op moeten richten om een duurzame planeet te kunnen achterlaten voor de generaties na ons.
De problemen zijn groot. Maar ze zijn oplosbaar. We zijn niet gedoemd. We zijn in staat iedereen een betere toekomst te bieden. Laten we die kans waarmaken.
duurzaamheid klimaatverandering optimisme milieu toekomst biodiversiteit duurzame energie datawetenschap plastic vervuiling overbevissing ontbossing luchtverontreiniging voedselsystemen voedselproductie energietransitie feiten versus fictie generatiekloof pessimisme onderzoek economie doemdenken ecologische voetafdruk mediaberichtgeving wereldbevolking conditioneel optimisme onvoorwaardelijk optimisme ontwikkelingslanden systeemverandering oceanen verandering innovatie welvaart fossiele brandstoffen hernieuwbare energie landbouw voedselsysteem samenwerken persoonlijke groei klimaatdoelen beleid veerkracht consumentenkeuzes ethiek tipping points politiek maatschappij urgentie langetermijndenken samenleving
Heb je jouw boeken niet meer nodig?
Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.
Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
Meer informatie over AI-books