Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De noodlanding

Hoe de pandemie de grootste bedrijven van de wereld aan de rand van de afgrond bracht. Het inside verhaal

Paperback Nederlands 2023 9789463822053
Nog niet verschenen, verwacht op 03‑10‑2023
24,95

Samenvatting

Begin maart 2020. Na jaren van onafgebroken groei stonden de beurzen hemelhoog. Niets wees erop dat dat snel zou veranderen. Maar nog voor het einde van de maand heerste paniek. Grote, beursgenoteerde bedrijven smeekten om noodhulp. Snel, scherp en genadeloos had de pandemie het handelsverkeer aan stukken gesneden.

Het virus zou een leiderschapstest blijken van de eerste orde. Directies die normaal gesproken kwartaal- of jaarplannen maken, zagen zich genoodzaakt instant-beslissingen te nemen. Soms pakten die goed uit, soms ook betekenden zij een doodvonnis voor hun bedrijf.

Liz Hoffman, die toegang heeft tot de bestuurskamers van de grootste bedrijven ter wereld, neemt de lezer in 'De noodlanding' mee naar het hart van de wereldeconomie. Zij laat overtuigend zien hoe de pandemie overal zwakke plekken blootlegde. Waar de kredietcrisis van 2008 vooral grote banken raakte, bedreigt de huidige crisis het hele bedrijfsleven. Aangevuurd door het aandeelhouderskapitalisme, blijken zij uitgehold door hun meedogenloze mars naar efficiency, het gebrek aan eigen vermogen, de 'lean' managementstrategieën.

Welke implicaties heeft de pandemie voor de toekomst van werk, leiderschap en kapitalisme? Zal deze crisis leiden tot een nieuw elan, tot meer maatschappelijk verantwoord ondernemen, tot een houdbare toekomstvisie? Of zal ze worden beschouwd als een kostbare fout die snel vergeten moet worden? De noodlanding brengt de werkelijke stand van zaken in onze moderne economie huiveringwekkend dichtbij.

Specificaties

ISBN13:9789463822053
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:280
Druk:1
Verschijningsdatum:3-10-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Liz Hoffman

Liz Hoffman is een vooraanstaand verslaggever van The Wall Street Journal, waarvoor zij sinds 2013 de financiële markten, de grote bedrijfsovernames en de kleine en grote intriges op Wall Street beschrijft.

Andere boeken door Liz Hoffman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De noodlanding