Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Voodoo. Op reis naar jezelf via eeuwenoude rituelen

Kun je een beetje in iets geloven?

Paperback Nederlands 2019 9789462763333
Verkooppositie 1182Hoogste positie: 112
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Op uitnodiging van een voodoo priester ondergaat antropoloog Jitske Kramer een week lang eeuwenoude voodoo ceremonies. In een nachtelijk ritueel wast zij zichzelf naakt in het heilige bos. Ze danst op het ritme van de goden, leert haar lotsbestemming kennen, raakt negatieve energieën kwijt en krijgt leiderschapslessen van een bijna 100 jaar oude, met mensenschedels omhangen voodoo priester. Is voodoo net zo duister als het imago doet vermoeden?

Reis met Jitske af naar Togo en deel haar verwondering, zoeken, irritatie, vreugde en ontroering. Leef mee met de vragen die zij zichzelf en daarmee de lezer stelt. Dompel je onder in de wereld van voodoo en kom vooral jezelf tegen. Jitske beschrijft in dit boek haar persoonlijke zoektocht. De ervaringen zullen je niet snel loslaten. Word een beetje antropoloog en ontdek hoe dat wat vreemd is, vertrouwd kan worden. En dat wat vertrouwd is vreemd.

Als je ergens niet in gelooft, kun je er dan bang van zijn? Kun je een beetje in iets geloven? Hoe gemakkelijk geef jij je over aan het onbekende?

Specificaties

ISBN13:9789462763333
Trefwoorden:antropologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:14-11-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

Voodoo - 'Jitske Kramer neemt je mee op reis'
Bert Thiel | 25 mei 2020
Niet heel lang geleden las ik de biografie van Alexander von Humboldt, de man die in 1799 begon aan een vijfjarige reis door Zuid-Amerika. De ontdekking van de natuur heet het boek.
Lees verder
Voodoo - 'Kijk als een antropoloog en laat je oordeel thuis'
Anke Tijtsma | 11 maart 2020
Kun je een beetje in iets geloven? Een prachtige vraag. En zo staan er nog meer mooie vragen in dit boek waarin de lezer meereist met antropoloog Jitske Kramer naar Togo. We stappen in de wereld van de voodoo van voodoo-priester Messanh.
Lees verder
Voodoo - Op reis naar jezelf via eeuwenoude rituelen
Jan Hoogstra | 6 februari 2020
Voodoo klinkt eng en magisch, en met name naar zwarte magie? Wie kent niet de films waarin met naalden op poppetjes wordt ingehakt zodat deze mensen de pijn in werkelijkheid voelen?
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
6 stemmen
5
0
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Jitske Kramer - Meer dan Voodoo
Justin van Lopik 4 november 2019 Word een beetje antropoloog en ontdek hoe dat wat vreemd is, vertrouwd kan worden. En dat wat vertrouwd is vreemd. Dat is wat de belofte is van het nieuwe boek va Jitske Kramer: Voodoo. Een preview.

Over Jitske Kramer

Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Keynotespeaker en bestseller auteur van onder andere Deep Democracy, Jam Cultures, Werk heeft het gebouw verlaten en co-auteur van De Corporate Tribe. Ze is een van de makers van Join the Jam.

Andere boeken door Jitske Kramer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Voodoo. Op reis naar jezelf via eeuwenoude rituelen