Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Onderweg - Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties

Gebonden Nederlands 2014 9789462760226
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek was genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2015.

Winnaar Ooa boek van het jaar 2014.

Wat kan je als veranderaar doen als je weet dat organisaties robuust en deels onveranderbaar zijn? Hoe krijg je het dagelijks handelen van mensen veranderd in een context die voortdurend uitlokt het voormalig succesvolle gedrag te blijven vertonen? Kortom; hoe zijn organisaties veranderbaar?

In 'Onderweg' laten Leike van Oss en Jaap van 't Hek zien hoe duurzame verandering in robuuste organisaties plaatsvindt. De sleutel? Het pragmatische vermogen van de organisatie zelf. Van Oss en Van 't Hek beschrijven hoe mensen in de organisatie hun werkpraktijk organiseren en veranderen, en hoe je je veranderstrategie hierop kunt aansluiten.

De lezer krijgt inzicht in het maken van de vertaling van de abstractie waarmee iedere geplande verandering begint, naar het daadwerkelijk anders handelen van mensen.

De bijlage achterin het boek bevat meer dan veertig checklists en oefeningen waar de pragmatische veranderaar direct mee uit de voeten kan.

"Een fraai staaltje van professionaliteit toegankelijk gemaakt voor collega-professionals."
- Prof. dr. Léon de Caluwé

Specificaties

ISBN13:9789462760226
Trefwoorden:organisatie, veranderen
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:420
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-12-2014
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

Onderweg - Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties
Nico Jong | 11 maart 2015
Opnieuw een boek uit de stal van Leike van Oss en Jaap van ’t Hek. ‘Onderweg - Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties’ is een handboek voor pragmatisch veranderen in robuuste organisaties.
Lees verder
Onderweg - Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties
Martin van Staveren | 17 februari 2015
Veranderen in de praktijk van organisaties, met tastbaar resultaat terwijl de winkel gewoon open blijft. Is er momenteel een actueler managementonderwerp te bedenken? Het boek 'Onderweg: Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties' van Leike van Oss en Jaap van ’t Hek arriveert dan ook op het juiste moment. Eindelijk een boek dat de realiteit van de dagelijkse praktijk als uitgangspunt neemt, in plaats van de zoveelste verandertheorie in x stappen. Een magnifiek boek.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
12 stemmen
11
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (7)

nieuws
Expeditie #MB2016: Wat wil het jurylid? (3)
Pierre Spaninks 1 december 2015 De speurtocht naar het nieuwe Managementboek van het Jaar is in volle gang. Pierre Spaninks houdt een blog bij over zijn ervaringen. Vorige week liet hij juryvoorzitter Mirella Visser aan het woord over wat zij van een managementboek verwacht. Deze week: Leike van Oss.
nieuws
Onderweg naar weer een prijs
Pierre Pieterse 20 mei 2015 Het sluitstuk van de verandertrilogie van Jaap van ´t Hek en Leike van Os, Onderweg – Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties, bleef tijdens het gala rond het Managementboek van het Jaar steken op een zeer eervolle nominatie. Maar tijdens Boek & Festival, een gezamenlijk evenement van de Ooa en de ROA, kreeg het dan een verdiende lauwerkrans, in de vorm van de titel ‘Ooa boek van het jaar 2014’.
nieuws
3 Genomineerden Ooa Boek van het Jaar 2014
Justin van Lopik 30 april 2015 Drie boeken maken kans op de titel Ooa Boek van het Jaar 2014, zo heeft de Orde van organisatiekundigen en –adviseurs (Ooa) bekendgemaakt. De jury koos Cliché & Organisatie van Luc Peters, De kracht van platformen van Maurits Kreijveld en Onderweg - Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties van Leike van Oss en Jaap van ’t Hek uit een longlist van 10 titels.
column
Shortlist 2015 - Een verdienstelijk lijstje
Pierre Pieterse 21 april 2015 Wat je ook vindt van de jury van het Managementboek van het Jaar, te weinig mannen, te weinig vrouwen, of precies omgekeerd, ze hebben een bijzonder smakelijke shortlist geserveerd. Voor elk wat wils! Voor de strateeg, de marketeer, de veranderaar, de toekomstkijker, en natuurlijk ook de ‘datisten’.
nieuws
Nominaties Ooa boek van het jaar bekend
Pierre Pieterse 25 maart 2015 De Ooa- jury van het heeft tien boeken geselecteerd die in aanmerking komen voor een nominatie ‘Boek van het Jaar 2014’ (zeg maar de longlist). Medio april wordt bekend gemaakt welke drie boeken worden genomineerd (zeg maar de shortlist). Het uiteindelijke ‘Ooa Boek van het Jaar 2014’ wordt bekend gemaakt tijdens het tweede Boek & Festival op 19 mei 2015.
interview
Leike Van Oss En Jaap Van ’T Hek: Veranderen, in dialoog en met tegenspraak
Pierre Spaninks 17 maart 2015 In wat alweer hun derde boek samen is, laten Leike van Oss en Jaap van 't Hek zien hoe mensen hun werkpraktijk organiseren en hoe managers en veranderaars daarop kunnen aansluiten met een scala aan interventies. Naar aanleiding van dit Onderweg een dubbelinterview, over hun visie op de veranderkunde en over de plaats die zij binnen dat vak innemen.
nieuws
Shortlist Managementboek van het Jaar 2015
Justin van Lopik 17 maart 2015 Vijf boeken zijn genomineerd voor de titel Managementboek van het Jaar 2015. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandstalig managementboek. De jury maakt de winnaar bekend op 23 april 2015, tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed (Amsterdam).

Over Leike van Oss

Leike van Oss werkt als organisatieadviseur, interim-manager en teamcoach en vormt sinds 1998 samen met Jaap van 't Hek Organisatievragen (www.organisatievragen.nl). Van Oss werkt met name in de publieke sector met een breed scala aan organisaties aan hun verandervraagstukken. Samen met Jaap van ’t Hek schreef ze de boeken Onveranderbaar, Ondertussen, Onderweg en Onomkeerbaar. Ze is een van de auteurs van het boek Meer dan de som der delen.

Andere boeken door Leike van Oss

Over Jaap van 't Hek

Jaap van 't Hek (1953) bezocht in de jaren zeventig de Sociale Academie in Amsterdam. Eind jaren tachtig volgde hij de tweejarige opleiding Organisatiekunde bij Sioo. Hij werkte onder meer als beleidsambtenaar op het Amsterdamse stadhuis en als organisatieadviseur bij GITP International BV en bij De Galan & Voigt. Sinds 1997 verlegde hij het accent van zijn werk van adviseren naar interim-management en startte hij Organisatievragen, waarbij Leike van Oss hem een jaar later vergezelde. Tussentijds was hij enkele jaren partner bij De Roo Interim. Hij is sinds 1992 kerndocent bij Sioo. Hij werkt het liefst met eigenwijze professionals.

Andere boeken door Jaap van 't Hek

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Valkuilen in veranderen
2. Pragmatisch verandervermogen
3. Veranderen van sociaal weefsel
4. De veranderaar als betekenisgever en bedoeler
5. Blijvend diagnosticeren
6. Prudent geweld
7. Vallen en opstaan
8. Aanleren en afleren
9. Veranderplan en realiteit

Bijlagen: oefeningen en checklists

Literatuur
Index
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onderweg - Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties