Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Natuurlijk agile

Van lineaire winst naar circulaire waarde

Paperback Nederlands 2022 9789462723283
Nog niet verschenen, verwacht op 13‑09‑2022
24,95

Samenvatting

In organisaties is het bereiken van balans vaak een groot probleem. Belangen van mensen, afdelingen en de omgeving conflicteren maar al te vaak met de commerciële belangen. Er is dan bijna altijd sprake van een spanning tussen het lineaire kortetermijnbelang en het cyclische, duurzame langetermijnbelang. In onze haast en ambitie maken we dan geen duurzame afweging en worden we keer op keer weer geconfronteerd met de gevolgen: stress, conflict, crisis. Met pijnlijke effecten voor onszelf, de organisatie en uiteindelijk de wereld als geheel.

Agile werken kan voor organisaties een uitweg zijn uit deze schadelijke energieverspilling. Agile is namelijk veel meer dan een (software)ontwikkelmethode en zelfs veel meer dan een mindset. De essentie van agile bestaat namelijk niet uit waar het nu vaak voor wordt ingezet: in een hoog tempo voldoen aan steeds nieuwe eisen. Efficiencyverbetering, korte termijn resultaat en aandeelhouderswaarde. De kern van agile wordt juist gevormd door natuurwetten, die gericht zijn op het creëren van harmonie en ritme door steeds aan te passen en te leren.

Dit boek neemt je aan de hand van praktische voorbeelden en modellen mee naar het fundament en de universele kracht van agile – Natuurlijk agile. Het leert je agile op een weloverwogen en duurzame manier toe te passen in je eigen omgeving. Hierdoor wordt waarde gecreëerd, niet alleen voor mensen en organisaties, maar ook voor onze wereld. Jouw organisatie transformeert in een wijze en succesvolle organisatie, waarin mens, technologie en omgeving weer in balans zijn en blijven.

Specificaties

ISBN13:9789462723283
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:13-9-2022
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Over Paul Takken

Paul Takken is binnen zijn vakgebied een autoriteit in Japan en de Verenigde Staten. Hij is een specialist op het gebied van agile transformaties, mindset, innovatie en ontwikkeling. Hij is als consultant en coach betrokken geweest bij een aantal grote internationale agile transformaties.

Andere boeken door Paul Takken

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Natuurlijk agile