Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Minder is meer

Hoe degrowth de wereld zal redden

Paperback Nederlands 2021 9789462672819
Verkooppositie 729Hoogste positie: 681
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Kate Raworth, auteur van de internationale bestseller Donuteconomie, roemde het als ‘een krachtig en ontwrichtend boek voor ontwrichtende tijden’. Maar ook Russell Brand en Vandana Shiva zijn fan. Centraal in Minder is meer staat de vaststelling dat het kapitalisme niet in staat is de klimaatverandering en ecologische ineenstorting op te lossen. Ons dominant economisch systeem, zo legt Jason Hickel uit, heeft voortdurende expansie nodig om de eigen ineenstorting te vermijden. Minstens drie procent per jaar. Het legt een enorme druk op mensen om te blijven consumeren, om schulden aan te gaan. Hoe bevrijdend is het besef dat het anders kan! Dit boek schetst een duidelijke weg naar een postkapitalistische economie. Een economie die rechtvaardiger, zorgzamer en leuker is. Een economie die de mens laat floreren en de ecologische ineenstorting terugdraait. Want door minder te nemen, kunnen we meer worden.
Met een voorwoord van Dirk Holemans.
Uit het Engels vertaald door Frederique Hijink. Originele titel: Less is More. How Degrowth Will Save the World, verschenen bij Cornerstone, 2020.

Specificaties

ISBN13:9789462672819
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:28-6-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

column
Minder is meer en Meer uit minder
Bertrand Weegenaar 18 oktober 2022 In de discussie rond het stikstofvraagstuk en de klimaattransitie zijn er twee belangrijke radicale economische stromingen te onderkennen: gaan we voor minder of gaan we voor (groen) technisch meer?
achtergrond
Uit de boeken - Handvatten voor duurzaam ondernemen
Bertrand Weegenaar 22 september 2022 De klimaatcrisis raakt ons allemaal en gaat ons ook allemaal aan. In 2050 moeten EU-landen klimaatneutraal zijn. Deze Uit de boeken gaat over boeken waarmee we een stap, en soms meerdere stappen verder gaan. Boeken over hoe bedrijven klimaatactief kunnen worden met duurzaam ondernemen. Geëxperimenteerd wordt er al volop. Er zijn belangrijke kennisbronnen en ervaringsverhalen.  

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Minder is meer