Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Traag versnellen

Reflectief en krachtig veranderen in het NU

Audio-download Mp3 Nederlands 2021 9789462554375
10
Voormalig top 10Totaal 96 dagen
EvergreenTotaal 536 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Nieuw: de Boekenpraktijk, de podcast van Managagementboek
Een gesprek met Arend Ardon over veranderen vanuit een verlangen naar een betere toekomst. In de studio is ook Wouter Abrahamse te gast, IT lead bij de afdeling Investments And Advice bij ABN Amro, die in de praktijk met veranderingen bezig is.
Luisteren >

Over dit boek
Bij veranderprocessen denken we vaak dat we snelheid maken door te gaan hollen. Niet dus. Dit boek brengt een volstrekt andere boodschap over vernieuwing: wie niet kan vertragen, kan ook niet versnellen.

Vaak is er sprake van een fundamentele spanning: met ons hoofd zijn we in de toekomst, maar met ons gedrag zijn we in het verleden. Hollend naar de toekomst repeteren we onbewust routines uit het verleden. Zo ontstaat een kloof tussen wat we nastreven en waartoe we echt in staat zijn. Door onbesuisd te gaan hollen, produceren we onbedoelde traagheid. Op de automatische piloot zien we niet wat we doen.

In Traag versnellen laat Arend Ardon de waarde zien van bewuste vertraging. We moeten wakker zijn. Om te luisteren naar wat ons echt aan het hart gaat en zo energie vrij te maken voor onstuitbare beweging. Om stil te staan bij de gewoontes die ons steevast afleiden van wat we echt willen. En om terug te gaan naar ons natuurlijke vermogen tot vallen en opstaan. Met concrete handvatten en inspirerende praktijkvoorbeelden laat Arend Ardon zien hoe je dit aangaat.

Dichtbij en toegankelijk. Dit boek is voor iedereen die vanuit persoonlijk leiderschap lerend en reflecterend wil bijdragen aan krachtige positieve beweging.

Specificaties

ISBN13:9789462554375
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:7-7-2021
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Traag versnellen - 'Breekt met oude modellen'
Elmas Duduk | 26 januari 2021
Traag versnellen, reflectief en krachtig veranderen in het NU van Arend Ardon is een heel verfrissend boek met inspirerende inzichten voor mensen die zich met organisatieverandering bezighouden.
Lees verder
recensie
Traag versnellen - 'Slaagt erin veranderen klein en persoonlijk te maken'
Rudy Kor | 4 december 2020
Het is Arend Ardon gelukt om mij aan het denken te zetten over mijn gewoontes en opvattingen over veranderprocessen in organisaties en in het privéleven. Zijn boek Traag versnellen behandelt een ingewikkeld onderwerp op luchtige toon.
Lees verder
recensie
Traag versnellen - 'Een welkome aanvulling'
Louis Thorig | 23 november 2020
De titel Traag versnellen lijkt paradoxaal. Maar volgens Arend Ardon betekent traag versnellen samen een stem geven aan wat ons echt aan het hart gaat, aan wat we willen betekenen en hoe we van waarde willen zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
5 stemmen
4
1
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Gebruik reflectie bij veranderen
Karin de Zwaan 11 februari 2021 Bij veranderprocessen denken we vaak dat we snelheid moeten maken omdat de markt en maatschappij snel verandert. Maar bereiken we daarmee ook echt wat we willen bereiken met deze verandering in termen van ander gedrag?
interview
Arend Ardon: ‘Waar verlangen is, wordt leiderschap geboren’
Pierre Spaninks 26 oktober 2020 Niet zelden lopen veranderingsprocessen vast omdat we met ons hoofd al in de toekomst zijn en met ons gedrag nog in het verleden. We zijn geneigd om dan door te willen pakken en snelheid te maken. Niet doen, zegt Arend Ardon: in zo'n situatie moeten we juist vertragen. Hoe dan? Daarover gaat zijn nieuwe boek Traag versnellen.

Over Arend Ardon

Arend Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio, een bureau dat inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Ook treedt hij op als spreker en is hij als kerndocent aan diverse business schools verbonden. Hij doceert aan diverse business schools, onder meer als kerndocent aan de School of Business and Economics van de Maastricht University. Zijn onderzoek, waarop hij in 2009 promoveerde aan de VU in Amsterdam, kreeg veel aandacht in de media (landelijke dagbladen, managementbladen, radio en tv). Arend Ardon schreef eerder de bestsellers Doorbreek de cirkel! en Ontketen vernieuwing!.

Andere boeken door Arend Ardon

Inhoudsopgave

Inleiding 11
We hebben geen tijd te verliezen, dus moeten het rustig aan doen

VERLANGEN 23
1. Geef een stem aan verlangen
Waar verlangen is, wordt leiderschap geboren 25
2. Creëer een vernieuwend klimaat
Vernieuwing ontstaat alleen met vernieuwend gedrag 38

VERTRAGEN 57
3. Zie hoe je het verleden reproduceert
Trage momenten als bron van vernieuwing 59
4. Breek met oude gewoontes
Je kunt niet sneller hollen dan je reflectie 89

VERSNELLEN 117
5. Verken het onbekende
Terug naar ons vermogen tot vallen en opstaan 119
6. Streef naar consistentie
Af en toe een heidag leidt tot niets 141

NU IS HET AAN JOU 163
7. Durf te leiden
Wat wil jij doen, hier en nu? 165

Persoonlijk bericht aan de lezer 175
Over de auteur 177
Er moeten mensen zijn - Toon Hermans 179
Eindnoten 183

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Traag versnellen