Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Zien wat anderen niet zien

Over verborgen details en andere belemmeringen voor succes

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789462201156
Direct te downloaden

Samenvatting

Keuzes maken we iedere dag. Terwijl we denken dat we beslissingen maken op basis van de juiste informatie, pakt het soms toch verkeerd uit. Vervolgens vragen we onszelf af: Hoe kon dit nu gebeuren? en Waarom zag ik dit niet aankomen?

In 'Zien wat anderen niet zien' daagt Bazerman de lezer uit zijn eigen blinde vlekken te ontdekken en een eersteklas waarnemer te worden. Aan de hand van theorie gecombineerd met verbluffende gedachte-experimenten en praktijkvoorbeelden laat hij zien waar we op moeten letten en hoe dit correct waarnemen ons een voorsprong kan geven, zowel zakelijk als privé.

Dit boek leert u te letten op wat er níet is gebeurd, te zien welk eigenbelang er speelt en een derde keuze te maken. Met dit boek op zak ziet u nooit meer iets over het hoofd.

"Er verschijnen ontelbare boeken over leiderschap. Maar zo nu en dan draagt er een iets aan het vak bij dat er echt toe doet en wezenlijk vernieuwend is. De heldere beschrijving van de verheven - maar aan te leren - vaardigheid van het correct waarnemen, maakt dat dit boek er onmiskenbaar zo één is." - Robert B. Cialdini, auteur van 'Invloed'

"Belangrijke, nieuwe ideeën zijn zeldzaam in discussies over leiderschap, maar Bazerman heeft ze. In een boeiend en leesbaar boek laat hij zien wat de gevolgen zijn van het missen van signalen die duiden op dreigend gevaar, en leert hij leiders waakzaam te zijn." - Daniel Kahneman, auteur van 'Ons feilbare denken' en Nobelprijswinnaar

Specificaties

ISBN13:9789462201156
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:17-10-2014
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Zien wat anderen niet zien
Nico Jong | 23 maart 2015
Als we sterk op iets focussen, zullen we een aantal dingen niet zien. Iedereen ziet essentiële feiten over het hoofd en daarom is het belangrijk om onze waarneming te verbreden. Volgens gedragspsycholoog Max Bazerman kunnen we vaardigheden ontwikkelen om de natuurlijke beperkingen van het menselijk gewaar zijn te overwinnen. Zijn ‘Zien wat anderen niet zien’ gaat over zaken die ons ontgaan.
Lees verder
recensie
Zien wat anderen niet zien
Maarten Fijnaut | 3 maart 2015
Met het boek ‘Zien wat anderen niet zien’ opent Max Bazerman onze ogen. Hij biedt ons mogelijkheden om de wereld op een andere manier te bekijken. Het boek is een grote verzameling van anekdotes en verhalen die duidelijk maken dat een scherpe gewaarwording meer oplevert.
Lees verder
recensie
Zien wat anderen niet zien
Emilie van der Spil | 3 maart 2015
Als adviseur bevind ik mij regelmatig in een positie waarin ik ‘iets mag vinden’. Zo nodigde een opdrachtgever mij onlangs uit periodiek aan te schuiven bij een bestuursoverleg en alles te noteren wat mij opviel. Inhoud, proces en interactie – ik mocht het allemaal kritisch aanschouwen. ‘Graag zelfs!’. Het correct kunnen waarnemen is echter geen vaardigheid die wij van nature bezitten, aldus Harvard-professor Max H. Bazerman in ‘Zien wat anderen niet zien’.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Max Bazerman: ‘Een nieuw boekhoudschandaal is onvermijdelijk’
Jeroen Ansink 27 oktober 2014 Mensen zijn doorgaans slechte waarnemers, zegt Harvard-hoogleraar Max Bazerman. Daardoor zien we regelmatig informatie over het hoofd die cruciaal is voor het besluitvormingsproces. In Zien wat anderen niet zien legt de gedragspsycholoog uit hoe we een eersteklas observeerder kunnen worden. ‘Beschouw je intuïtie als het startsein voor nader onderzoek.’

Over Max Bazerman

Max H. Bazerman is expert op het gebied van de toegepaste gedragspsychologie, docent aan de Harvard Business School en auteur. Hij ontving onder meer de Life Achievement Award van het Aspen Institute.

Andere boeken door Max Bazerman

Inhoudsopgave

Dankwoord
Voorwoord

1. Auto’s – racen en repareren
2. Een oogje toeknijpen uit eigenbelang
3. Als leiders dingen over het hoofd zien
4. Een hele bedrijfstak blind
5. Wat hebben goochelaars, dieven, adverteerders, politici en onderhandelaars gemeen?
6. Van kwaad tot erger – als het geleidelijk gaat, zie je het niet
7. Dat de hond niet blafte…
8. Er klopt iets niet in dit plaatje. Oftewel: als iets te mooi is om waar te zijn…
9. Beter zien door vooruit te denken
10. Indirecte gevolgen over het hoofd zien
11. Leiderschap om voorspelbare verrassingen te voorkomen
12. Waarnemingsvermogen ontwikkelen

Noten
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zien wat anderen niet zien