Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Echte leiders dienen

Voor leiders die het verschil maken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789462200241
10
Voormalig top 10Totaal 6 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Leiderschap is enorm in beweging. Dat het anders moet dan in de 20ste eeuw zien de meeste mensen wel. Maar hoe anders en hoe doet u dat? Dienend-leiderschap wordt in dit kader steeds vaker genoemd. Wat is dienend-leiderschap? Welke effecten heeft het? Waarom is het een antwoord op de problemen waar we voor staan? En hoe geeft u er handen en voeten aan?

Op basis van wetenschappelijk onderzoek geeft dit boek antwoorden en praktische inzichten waarmee u direct aan de slag kunt. Het laat zien dat dienend-leiderschap resultaatgericht is en gaat over helderheid en ontwikkeling. Dienend-leiders zijn zelfverzekerd. Zij zijn in staat om in een complexe en dynamische omgeving richting te geven en aandacht te houden voor de mensen die de organisatie maken. Daarmee maken zij het verschil.

"Leiderschap is per definitie dienend want het gaat altijd om de mensen die geleid worden en niet om de leider zelf. Ik raad iedereen aan dit boek zorgvuldig te lezen en een dienend leven te leiden." - Tex Gunning, lid Raad van Bestuur AkzoNobel

"Er heerst veel verwarring over de betekenis van het begrip dienend leiderschap: is het een mythe, een religie, of een management filosofie? Inge Nuijten analyseert en beschrijft de wetenschappelijke grondslagen van het begrip en toont overtuigend aan dat dienend-leiderschap een nuchtere en effectieve vorm van leiderschap is. Een feest van herkenning voor iedere leidinggevende die resultaat wil behalen door mensen centraal te stellen." - Pauline van der Meer Mohr, Voorzitter College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam

Specificaties

ISBN13:9789462200241
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:26-2-2013
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

Echte leiders dienen
Richard van der Lee | 8 maart 2013
Faciliterend leiderschap, dienend-leiderschap, lerend leiderschap, persoonlijk leiderschap. De managementboeken zijn niet aan te slepen wanneer het gaat over leiderschap! Dit is op zich logisch gezien het belang hiervan in tijden van verandering en de transformatie van hiërarchische organisaties naar netwerkorganisaties. De vraag is of het boek 'Echte leiders dienen' van Inge Nuijten in de buitencategorie terecht komt of om in wielertermen te blijven een col is van de 3e of 4e categorie. Het boek is interessant om de achtergronden en inzichten te vernemen over het begrip dienend-leiderschap en een prima naslagwerk maar het zal zeker niet de beste plaats in de boekenkast veroveren. Een col eerste categorie is wel op zijn plaats!
Lees verder
Echte leiders dienen
Louis Thorig | 12 februari 2013
'Echte Leiders Dienen', geschreven door Inge Nuijten is een lezenswaardig boek over een in Nederland minder bekend thema. Nuijten promoveerde in 2009 aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit op het onderwerp 'Servant-leadership: paradox or diamond in the rough'. Naast enkele ander nevenfuncties geeft Inge Nuijten momenteel vanuit Redpoint Company wetenschappelijk gefundeerd advies en training op het gebied van dienend leiderschap en prestatiepsychologie.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
8 stemmen
7
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Inge Nuijten: ‘Een grote leider is in de eerste plaats een dienaar’
Linda Huijsmans 4 maart 2013 De opvattingen over leiderschap staan onder druk. Misstanden als zelfverrijking, autoritair leiderschap en megalomanie hebben de wereld in een economische crisis gestort. Het moet anders, maar hoe? Inge Nuijten denkt dat ‘dienend-leiderschap’ het antwoord kan geven. Zij promoveerde op het onderwerp en maakte er daarna een handboek over. In Echte leiders dienen legt ze het concept uit, een concept dat in Nederland nog vrij onbekend is.

Over Inge Nuijten

Dr. Inge Nuijten inspireert ambitieuze leiders om bewuster te leiden waardoor ze met meer energie en minder tijd hun eigen leven en dat van hun medewerkers leuker kunnen maken. Vanuit het Institute for Servant Leadership en Redpoint Company geeft zij advies, training en coaching op het gebied van dienend-leiderschap, vitaliteit en prestatiepsychologie. Inge is gepromoveerd op dienend-leiderschap en schreef eerder de bestseller Echte leiders dienen.

Andere boeken door Inge Nuijten

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. De basis
2. Welbevinden als prestatie-indicator
3. Dienend-leiderschap en prestaties
4. Acht gedragingen voor dienend-leiders
5. Dienend-leiderschap in de praktijk
6. De misvattingen over dienend-leiderschap

Dankwoord
De auteur
Referenties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Echte leiders dienen