Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Loopbaanmanagement

Leidraad voor individu en organisatie

Paperback Nederlands 2018 9789462155961
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Iedere organisatie wil graag zeer gemotiveerde en goed presterende werknemers. Daarvoor komt veel meer kijken dan alleen een interessante werkplek. Uiteindelijk draait het om de (perfecte) afstemming tussen de behoeften van een organisatie en de interesses en capaciteiten van iedere werknemer. Loopbaanmanagement vormt daarbij een belangrijk instrument, zowel voor de organisatie als voor de werknemer zelf.

Loopbaanmanagement belicht dan ook beide kanten. In het eerste deel staat het individu en zijn loopbaan centraal. Daarbij wordt ingegaan op de ontwikkeling in loopbanen en de keuzes die mensen maken. Het behandelt de wisselwerking tussen loopbaan en privéleven, de problemen van tweecarrièregezinnen, verschaft inzicht in de burn-outsituatie en geeft concrete aanwijzingen hoe ieder zijn eigen loopbaan effectiever kan vormgeven. Het tweede deel behandelt loopbanen vanuit het perspectief van de organisatie. Het levert een basis voor het opzetten en implementeren van een systeem van loopbaanplanning en -ontwikkeling, vertelt welke voorzieningen hiervoor nodig zijn en welke middelen organisaties hebben om mensen te ontwikkelen in hun loopbaan. En wat managers in dit verband kunnen betekenen.

Loopbaanmanagement is een boek dat naast een theoretisch referentiekader een groot aantal praktische instrumenten aanreikt, zowel voor de personeelsfunctionaris als de manager als voor de werknemer die tegenwoordig vooral veel zelf sturing moet geven aan zijn loopbaan.
Pim Paffen is sociaal- en organisatiepsycholoog en werkzaam als executive coach. Tijdens zijn loopbaan aan de Universiteiten Twente en Groningen werkte hij aan verschillende managementopleidingen op het gebied van de personeels-en organisatiepsychologie en specialiseerde hij zich in onderwerpen als loopbaanmanagement, management development, coaching en stress. Over deze onderwerpen heeft hij ook veel gepubliceerd. Zijn promotiestudie richtte zich op de loopbaanontwikkeling van ingenieurs in het algemeen management.

Specificaties

ISBN13:9789462155961
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Uitgever:VMN Media
Druk:2
Verschijningsdatum:4-9-2018
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Loopbaanmanagement
José Otte | 21 december 2009
'Loopbaanmanagement' belicht zowel de kant van het individu en de kant van de organisatie. Pim Paffen gaat in op de ontwikkeling in loopbanen en de keuzes die mensen maken. En hij behandelt loopbanen vanuit het perspectief van de organisatie. Naast het theoretisch referentiekader dat hij aangereikt, vinden we ook praktische instrumenten voor hen die hun eigen loopbaan beter willen plannen en in eigen hand willen houden.
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
5 stemmen
2
0
0
2
1

Over Pim Paffen

Pim Paffen is sociaal- en organisatiepsycholoog. Hij is kerndocent bij TSM Business School en partner in Competence Development Center (CDC). In een reeks van nationale en internationale managementopleidingen verzorgt hij seminars op het gebied van de personeels- en organisatiepsychologie en trainingen voor managers. Hij is gespecialiseerd op gebieden als loopbaanmanagement, management development, coaching en stress en publiceert regelmatig over deze onderwerpen. Zijn promotiestudie richtte zich op de loopbaanontwikkeling van ingenieurs in het algemeen management.

Andere boeken door Pim Paffen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Loopbaanmanagement