Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oostfront

Paperback Nederlands 2016 9789461534538
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Strategie en organisatie van het Duitse en Sovjetleger 1941-1945

Op 22 juni 1941, om tien over half vier 's nachts, gaat Operatie Barbarossa van start. 3,5 miljoen Duitse soldaten gaan op weg naar het oosten, waar 4,7 miljoen Russische soldaten ze opwachten. Hitler verwacht dat zijn troepen voor het einde van het jaar aan de Wolga zullen staan. De Duitse troepen boeken weliswaar enorme terreinwinst, maar worden uiteindelijk vernietigend verslagen.

In dit boek wordt deze titanenstrijd uitvoerig geanalyseerd, onder meer aan de hand van de getuigenverslagen van Wehrmacht generaal Raus, maar ook van gewone soldaten. Jaap Jan Brouwer laat zien dat de strijd niet aan het front werd beslist, maar daarachter. De logistieke problemen waarmee de legers kampten en de managementstrategieën van de aanvoerders bepaalden de uitkomst van de strijd.

Met een voorwoord van Hans Couzy, voormalig opperbevelhebber van het Nederlandse leger en inmiddels coach voor het bedrijfsleven.

Specificaties

ISBN13:9789461534538
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:394
Druk:1
Verschijningsdatum:15-1-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jaap Jan Brouwer

Jaap Jan Brouwer studeerde medicijnen en rechten in Groningen en is al meer dan twintig jaar actief als organisatieadviseur. Hij werkte o.a. bij Het Ministerie van VWS en de Stuurgroep Toekomstscenario's Gezondheidszorg en schreef meerdere boeken, waaronder 'Angelsaksen versus Rijnlanders', 'Organiseren in een veranderende wereld' en 'Nieuw Europees organiseren'. Hij is mede-initiatiefnemer van de community 'Koplopers in de zorg'.

Andere boeken door Jaap Jan Brouwer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oostfront