Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zwaar weer ondernemen

De overlevingsgids voor ondernemers

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789461264312
10
Voormalig top 10Totaal 28 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Als het even tegenzit, heeft het geen zin om te klagen en mooi weer te spelen. Het enige wat werkt, is in actie komen. Dan heb je wel een goed plan nodig.

In Zwaar weer ondernemen lees je wat je kunt doen als klanten wegblijven, de rekeningen zich opstapelen en je het gevoel hebt er alleen voor te staan. Het bevat een doortimmerd turnaroundplan waarmee je een nieuwe koers kunt inslaan, vertrouwen creëert bij de bank en verlies ombuigt in winst.

Geef niet op. Elk jaar komen tienduizenden bedrijven in de problemen door persoonlijke, economische of technologische omstandigheden. Jij kunt ervoor zorgen dat je het overleeft. Profiteer van alle praktische tips, inzichten uit de wetenschap en adviezen van vele experts in dit boek.

Kom in actie en verdubbel je kans op een succesvolle turnaround.

Specificaties

ISBN13:9789461264312
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:206
Druk:2
Verschijningsdatum:17-11-2020
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Lezersrecensies

4.7 van de 5
39 stemmen
35
1
0
3
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Jan Adriaanse en Erik in ’t Groen: ‘Zwaar weer kan ieder persoon en elk bedrijf overkomen’
Paul Groothengel 21 december 2020 Menig bedrijf zit nu, veelal door corona, in zwaar weer. Wat te doen? Erken snel dat het mis gaat, sta open voor advies en verandering, en zie de bank niet als vijand. En werk met een solide turnaroundplan, adviseren hoogleraar Turnaroundmanagement Jan Adriaanse en PwC-herstructureringsadviseur Erik in ’t Groen in Zwaar weer ondernemen, de overlevingsgids voor ondernemers.
preview
Preview - Zwaar weer ondernemen
Jan Adriaanse 6 juli 2015 Denk je weleens: 'Naar buiten toe gaat alles goed met mijn onderneming, maar eigenlijk…'? Kijk kritisch naar je onderneming en schroom niet tijdig om in actie te komen en schoon schip te maken, zeggen Jan Adriaanse en Erik in 't Groen de auteurs van Zwaar weer ondernemen - De overlevingsgids voor ondernemers in Bijzonder Beheer'. In deze preview geven ze alvast 5 lessen weg.

Over Jan Adriaanse

Prof. dr. Jan Adriaanse (1972) is als hoogleraar Turnaround Management verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Universiteit Leiden. Daarbinnen is hij onder meer actief binnen Turnaround, Rescue & Insolvency Leiden (TRI-Leiden), een interdisciplinair onderzoeksteam dat zich bezighoudt met vraagstukken op het gebied van ondernemingen in zwaar weer. Daarnaast is hij oprichter en directeur van trainingsinstituut en adviesbureau Turnaround PowerHouse(r). Jan studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit en rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 2005 op een onderzoek gericht op succes- en faalfactoren van herstructureringen in het kader van Bijzonder beheer. In 2007 participeerde hij in een entrepreneurship colloquium aan Harvard Business School. Op 23 november 2012 sprak hij in Leiden zijn oratie uit met als titel 'Moeten we ondernemingen in crisis redden? Een bedrijfswetenschappelijke benadering van het insolventierecht aan de hand van de casus General Motors'. Jan is opgegroeid in een typisch ondernemersgezin en schreef tientallen academische en managementartikelen. Als adviseur en energiek spreker werkt hij voor familiebedrijven, multinationals en internationaal bekende merken. Hij staat bekend als een vooruitstrevende non-conformist op het gebied van turnaroundmanagement die het altijd aandurft om stelling te nemen.

Andere boeken door Jan Adriaanse

Over Erik in 't Groen

Erik in 't Groen MSc. RV (1983) is als senior manager Business Restructuring Services verbonden aan PwC. Hij richt zich op het begeleiden en ondersteunen van ondernemingen die zich in financieel zwaar weer bevinden. Erik studeerde bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam en bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit. Hij heeft in 2018 de specialisatieopleiding tot waarderingsdeskundige (Register Valuator) afgerond aan de Erasmus Universiteit. Sinds 2019 is hij geregistreerd bij het Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen (LRGD). In 2017 werd hij door Europese concullega’s van de Europese Turnaround Management Association verkozen tot 'Rising Star' in het turnaround vak. Tot 2015 is Erik werkzaam geweest voor de Rabobank, waar hij vanaf 2010 vanuit de afdeling Bijzonder Beheer betrokken is geweest bij ondernemingen die ernstige liquiditeits- en rentabiliteitsproblemen ondervonden. Vervolgens is hij als herstructureringsspecialist actief geweest bij Kruger, een boetiek gericht op het begeleiden van ondernemingen in complexe financiële situaties. Naar aanleiding van zijn ervaringen met ondernemers in zwaar weer heeft hij in 2015 het boek: ‘Zwaar weer ondernemen - de overlevingsgids voor ondernemers in Bijzonder Beheer’ uitgebracht. Dit boek is samen geschreven met hoogleraar Turnaround management Jan Adriaanse.

Andere boeken door Erik in 't Groen

Inhoudsopgave

VOORWOORD
INLEIDING

DEEL 1: SHI(F)T HAPPENS
Hoofdstuk 1
ONDERNEMEN IN EEN TURBULENTE WERELD
Hoofdstuk 2
WAAROM KOMEN BEDRIJVEN IN ZWAAR WEER TERECHT?

DEEL 2: DE TURNAROUND
Hoofdstuk 3
TIJD VOOR EEN TURNAROUND
Hoofdstuk 4
HET STABILISEREN VAN DE SITUATIE
Hoofdstuk 5
HET ANALYSEREN VAN DE SITUATIE
Hoofdstuk 6
HET MAKEN VAN EEN TURNAROUND PLAN

DEEL 3: DE BANK EN DE ONDERNEMER
Hoofdstuk 7
DE WERKWIJZE VAN BIJZONDER BEHEER
Hoofdstuk 8
DENKEN ALS EEN BIJZONDER BEHEERBANKIER

DEEL 4: STAKEHOLDERMANAGEMENT
Hoofdstuk 9
HERSTEL VAN VERTROUWEN
Hoofdstuk 10
SUCCESVOL ONDERHANDELEN IN ZWAAR WEER
Hoofdstuk 11
BETER ONDERNEMEN NA ZWAAR WEER

TER AFSLUITING
OVER JAN ADRIAANSE
OVER ERIK IN 'T GROEN
LITERATUURLIJST
OVER DE TIPGEVENDE EXPERTS

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zwaar weer ondernemen