Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De Leiderschaapmatrix

De kracht van de kudde zit in het schaap, de kracht van het schaap zit in de kudde

Paperback Nederlands 2022 9789403678528
Voormalig top 100Totaal 36 dagen
Verkooppositie 768Hoogste positie: 22
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hugo is een jonge ram, die leeft in een mooie kudde op de hei. Hij heeft een prachtige reis achter de rug en samen met zijn collega’s de berencrisis doorstaan. Nu zoekt hij naar manieren om zijn kennis te vergroten en te delen, want hij wil de praktijk graag in de theorie brengen. Hij wordt uitgenodigd om een lezing te geven in De Eindhof, hij ontmoet de out of the box denkende papieren tijger en hij krijgt advies van de boekenworm. De kennis die hij daarbij opdoet, wordt verrijkt met praktijkervaringen van een kudde moeflons, een roedel wolven en een groep muizen. Het brengt Hugo op het idee om de leiderschaapmatrix te ontwikkelen en daar een bestseller over te schrijven. Dit boek is het eindresultaat, een spannend avontuur, waar je als schaap of herdershond veel van kunt leren.

Er was eens een website die leidingnemers op een luchtige wijze aan het doen zette. Je kon er geen ‘twaalf tips om…’ lijsten vinden of tot in detail uitgewerkte theorieën, maar wel vlot geschreven verhalen met een positieve boodschap. De Leiderschaapmatrix is het tweede sprookje dat als boek wordt uitgegeven. Wil je meer weten of een bijdrage leveren? Kijk op Managementsprookjes.nl.

Specificaties

ISBN13:9789403678528
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:159
Druk:1
Verschijningsdatum:27-10-2022
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
De Leiderschaapmatrix - De kracht van de kudde
Clemens Willemsen 2 november 2022 De kracht van de kudde zit in het schaap, de kracht van het schaap zit in de kudde. Zo verwezen we naar Rudyard Kipling op de voorpagina van ons eerste boek: ‘Agile Leiderschaap’. Daar bouwen we op voort in ‘De Leiderschaapmatrix’. 

Over Kees Lintermans

Kees Lintermans heeft na 15 jaar ervaring bij Philips en ASML de overstap gemaakt naar de Rijksoverheid. Als afdelingshoofd bij de onderwijsinspectie ondervond hij aan den lijve wat het betekent om te werken in en met professionele teams. Dit jaar is hij docent geworden bij de AD Management opleiding van Avans. Om hun ideeën te delen en leidinggevers en -nemers op een verfrissende manier aan het denken te zetten, zijn Twan en Kees gestart met managementsprookjes.nl.

Andere boeken door Kees Lintermans

Over Twan Lintermans

Twan Lintermans heeft na 15 jaar ervaring bij NedCar en ASML de overstap gemaakt naar het onderwijs. Hij is als docent bedrijfskunde aan de Fontys Hogeschool op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leidinggeven en management en ziet bij tientallen bedrijven hoe deze in de praktijk worden toegepast. Om hun ideeën te delen en leidinggevers en -nemers op een verfrissende manier aan het denken te zetten, zijn Twan en Kees gestart met managementsprookjes.nl.

Andere boeken door Twan Lintermans

Inhoudsopgave

Voorwoord 4

De praktijk in de theorie 7
De harde kudde 43
De papieren tijger 69
De zachte roedel 95
De winnende kudde 111
De verliezende kolonie 125
De bestseller 139
De theorie in de praktijk 149

Over de auteurs 157
Bronvermelding 159

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Leiderschaapmatrix