Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kopzorgen. Neurodiversiteit begrijpen

in 33 vragen

Paperback Nederlands 2024 9789401499668
Nog niet verschenen, verwacht op 30‑10‑2024
25,99

Samenvatting

Termen zoals ADHD, ADD, hoogsensitiviteit en autismespectrumstoornis zijn al te vaak labels die de enorme variatie erbinnen wegvlakken. Dat levert veel problemen op in behandeling, maar ook in opvoeding, onderwijs en therapie.

De sleutel om anders te kijken naar die labels, ligt in de neurodiversiteit. Neurodiversiteit is geen stoornis, maar een manier om alle variatie in bijvoorbeeld gedrag en emoties te zien als uitkomst van een ontwikkelend brein in zijn unieke omgeving. We hebben allemaal onze eigen ontwikkeling. Als we in kaart kunnen brengen hoe dat voor iedereen anders is, krijgen we ook een beter begrip van hoe we elkaar beter helpen.

Specificaties

ISBN13:9789401499668
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:30-10-2024
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Over Jim van Os

Jim van Os is hoogleraar psychiatrie en voorzitter van de Divisie Hersenen van het UMC Utrecht. Hij is familielid van mensen met intensieve trajecten in de ggz en oprichter van PsychoseNet.

Andere boeken door Jim van Os

Over Simona Karbouniaris

Simona Karbouniaris, sociaal wetenschapper, is docent-onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht. Als ervaringsdeskundige binnen de GGZ integreert zij haar professionaliteit met haar ervaringskennis. Zij is actief binnen de minor GGZ-agoog en bezig met promotieonderzoek op het terrein van ervaringsdeskundigheid. Daarnaast is zij gecertificeerd docent in de methodiek Steunend Relationeel Handelen.

Andere boeken door Simona Karbouniaris

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kopzorgen. Neurodiversiteit begrijpen