Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Mentale Reset

Hoe hybride werken en leven je veerkracht vergroten

Paperback Nederlands 2021 9789401481021
Verkooppositie 1681Hoogste positie: 236
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wat als je na een crisis sterker kunt staan dan ooit tevoren?

'Elke crisis is tegelijkertijd een kans. We weten al jaren wat we moeten doen om breinbewuster te leven en te werken. En toch zetten we die kennis nauwelijks om in de praktijk. De afgelopen maanden beleefden we een van de grootste veerkrachtexperimenten aller tijden. Wat als we deze crisis zien als een kans tot echte transformatie? Een kans om nieuwe gewoontes aan te nemen, zodat we sterker dan ooit de toekomst tegemoet kunnen treden?'

In haar nieuwe baanbrekende boek geeft doctor in de psychologie Elke Geraerts je de nodige handvatten om je voor te bereiden op de vele uitdagingen die leven en werk post-corona voor ons in petto hebben. Hierin geeft ze je brein een centrale rol en leert je hoe je breinbewuste keuzes kunt maken. Ze toont hoe hybride werken tot meer productiviteit én meer rust kan leiden, hoe je je dromen kunt najagen en hoe je ook in een never-ending digitale wereld tot echte focus kunt komen. Het wordt nooit meer zoals vroeger... en misschien is dat maar goed ook!

'Als ik één ding wil onthouden uit deze uitdagende tijden, is het dat een radicale transformatie mogelijk is. Ineens konden we het wel, ons werk en ons leven op een heel andere manier inrichten. De crisis heeft ons op zoveel vlakken ontzettend veel geleerd. Wat als we die kennis nu eens blijvend zouden inzetten om écht een mentale sprong voorwaarts te maken? Ik hoop dat we na deze crisis voldoende reflectie hebben als individu, als gezin en als organisatie om proactief de juiste keuzes te maken en eigenaarschap over ons eigen leven op te nemen. Wat heb ik geleerd, wat wil ik in de toekomst anders en wat moet ik daar dan concreet voor doen? Zoals: gesprekken aangaan met je leidinggevende, kijken hoe je meer tijd met je gezin kunt doorbrengen, zoeken naar oplossingen om focus én rust voldoende ruimte te geven in je agenda, enzovoort. Het zijn kleine dingen die een groots effect kunnen hebben.

Ik hoop je in dit boek ook duidelijk te maken dat eigenaarschap opnemen over je leven niet alleen gaat over de beslissingen die je vandaag neemt. Het is een levenslang traject. Resetten doe je niet één keer, maar altijd weer opnieuw. Laat het aanstekelijke beeld op de cover een aanmoediging zijn om blakend van vertrouwen en met een open, authentieke houding te kiezen voor verandering.'

Specificaties

ISBN13:9789401481021
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:239
Uitgever:Lannoo
Druk:1
Verschijningsdatum:10-11-2021
ISSN:

Expertrecensies (1)

De mentale reset - ‘Een boek dat inspireert’
Ineke Smits | 14 maart 2022
De periode waarin de wereld was lamgeslagen door Corona heeft voor veel veranderingen gezorgd. Er waren uitdagingen zoals thuiswerken met digitaal vergaderen en balanceren tussen werk en privé.  Elke Geraerts schreef een boek over de mentale kanten daarvan: ‘De mentale reset’.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
De Mentale Reset - Vijf tips om breinvriendelijk hybride werken
Elke Geraerts 24 december 2021 In 'De mentale reset' geeft doctor in de psychologie Elke Geraerts je de nodige handvatten om je voor te bereiden op de vele uitdagingen die leven en werk post-corona voor ons in petto hebben. Ze deelt in dit artikel 5 tips uit haar boek.

Over Elke Geraerts

Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Ze is CEO bij Better Minds at Work, dat bedrijven helpt om het mentaal kapitaal van hun werknemers te verhogen.

Andere boeken door Elke Geraerts

Inhoudsopgave

Inleiding. Mijn grote reset

Hoofdstuk 1 Laat het niet voor niets zijn geweest
Waarom vroeger zeker niet altijd beter is

Hoofdstuk 2 Het is maar hoe je ernaar kijkt
Waarom een crisis altijd ook een kans is

Hoofdstuk 3 Build back better
Zo word je baas over je eigen leven

Hoofdstuk 4 Het nieuwe werken zet het brein centraal
Waarom hybride werken een blijver is

Hoofdstuk 5 De meest hybride werkgever van het jaar
Nieuwe tijden vragen nieuwe leiders

Hoofdstuk 6 De toekomst is al begonnen
Waarom een goed breinbeleid ook aan jongeren denkt


En ook nog dit
Epiloog. Samen in de Grote Glazen Lift
Relevante literatuur 2
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Mentale Reset