Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Evenwichtig bestuursrecht

Voortbouwen op het wetenschappelijke werk van Ben Schueler

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789400114012
Direct te downloaden

Samenvatting

Op 20 januari 2023 is Ben Schueler heel plotseling overleden. Ben was tot dat moment volop aan het werk als bestuursrechter (bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State) en als wetenschapper (bij de Universiteit Utrecht). Hij was nog lang niet uitgedacht, uitgeschreven en uitgesproken. Snel na zijn overlijden is het plan opgevat om het juridisch-wetenschappelijke werk van Ben Schueler te herdenken met een boek dat eer doet aan zijn werk.

Zevenentwintig collega’s van Ben Schueler leveren in Evenwichtig bestuursrecht een wetenschappelijke bijdrage op de uiteenlopende terreinen van het bestuursrecht waarbinnen Ben actief was. Er is gekozen voor vier thema’s: bestuurlijk handelen van bestuursorganen, rechtsbescherming, het rechtsterrein van het omgevingsrecht en overheidsaansprakelijkheid.

De redactie heeft aan de auteurs van dit boek gevraagd om een wetenschappelijke bijdrage te leveren over specifieke, actuele onderwerpen die raken aan een van de vier thema’s. Daarbij is hen nadrukkelijk niet gevraagd om zich te beperken tot het terugkijken op het wetenschappelijk werk van Ben Schueler. Verschillende auteurs hebben vanzelfsprekend wel een relatie gelegd met diens publicaties, maar de redactie meent dat het passend is om met dit boek in de eerste plaats de rechtsontwikkeling te bevorderen op de terreinen waarmee Ben zich in het bijzonder bezig hield. Juist door vooruit te kijken en zijn werk te gebruiken om de discussie over het bestuursrecht verder te brengen, wordt naar de mening van de redactie het meeste recht gedaan aan de persoon die Ben was. Alle bijzondere bijdragen in dit boek geven daar een goede aanzet voor en leveren hopelijk een blijvende bijdrage aan de herinnering aan Ben Schueler.

Specificaties

ISBN13:9789400114012
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:5-3-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

DEEL I Bestuurlijk handelen
DEEL II Rechtsbescherming en bestuursprocesrecht
DEEL III Rechtsbescherming in het omgevingsrecht
DEEL IV Omgevingsrecht
DEEL V Overheidsaansprakelijkheid

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Evenwichtig bestuursrecht