Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Basisconcepten finance

Van boekwaarde naar marktewaarde

Ingenaaid Nederlands 2017 9789090305738
Voormalig top 100Totaal 140 dagen
Verkooppositie 1321Hoogste positie: 14
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het management van een onderneming heeft de belangrijke missie om waarde te creëren voor alle partijen die betrokken zijn bij die onderneming. Binnen de groep belanghebbenden nemen de vermogensverschaffers van de onderneming een centrale plek in. De vermogensverschaffers zijn de aandeelhouders en de verstrekkers van rentedragende leningen. Zonder het door hen ingebrachte kapitaal en hun medewerking heeft de onderneming geen bestaansrecht. Deze medewerking is alleen mogelijk als er op het geïnvesteerde vermogen voldoende rendement kan worden verwacht.

Het bovenstaande wordt vaak vertaald in een centrale doelstelling: het vergroten van de marktwaarde van de onderneming voor haar vermogensverschaffers, met inachtneming van de belangen van de andere betrokken partijen. Het management kan deze belofte echter alleen waarmaken als het bekend is met de wijze waarop die marktwaarde tot stand komt en welke elementen daarin een rol spelen.

Dit boek geeft daarom op een overzichtelijke wijze en met heldere voorbeelden een uiteenzetting van de fundamenten van het vak Finance. Het biedt iedereen die betrokken is of gaat worden bij het management van een onderneming de mogelijkheid om een betere gesprekspartner te zijn van financiële experts, en het biedt hen daarnaast een solide basis om uiteindelijk zelf die financiële expert te worden.

Op de website www.financelogic.nl zijn per hoofdstuk van het boek opgaven geplaatst evenals de uitwerkingen daarvan. Aan de hand van deze opgaven kan de juiste toepassing van de concepten worden getoetst.

Specificaties

ISBN13:9789090305738
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Uitgever:VCFC
Druk:1
Verschijningsdatum:1-10-2017
ISSN:

Lezersrecensies

4.7 van de 5
23 stemmen
17
5
1
0
0

Over Dennis Vink

Prof. dr. Dennis Vink is hoogleraar in ondernemingsfinanciering en bedrijfseconomie aan Nyenrode Business Universiteit. Hij is directeur van het Nyenrode Center for Finance en tevens visiting professor aan de Technische Universiteit van Denemarken en University of Stellenbosch Business School in Zuid-Afrika. Hij is een veelgevraagd spreker en adviseur op het terrein van financiering in de publieke en private sector. Zijn werk is gepubliceerd in hoogwaardige academische vakbladen, zoals: European Journal of Finance, Journal of Structured Finance, Financial Analysts Journal, Journal of Fixed Income, Finance Research Letters en European Financial Management Journal. Hij heeft gewerkt met faculteit aan onderzoek voor het International Center for Finance aan Yale School of Management, EDHEC-Risk Institute en Princeton Department of Economics.

Andere boeken door Dennis Vink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisconcepten finance