Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Cor - Het levensverhaal van een ras-Amsterdammer en beroepscrimineel

Paperback Nederlands 2018 9789089757814
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Cor van Hout (1957-2003) werd in 1983 van de ene dag op de andere dag een landelijke bekendheid. Hij was een van de ontvoerders van biermagnaat Heineken en zijn chauffeur en zou het brein achter de brutale kidnap zijn geweest.

Maar zijn familie en vrienden kennen de onverbeterlijke beroepscrimineel Cor van Hout van zoveel meer. Humoristisch, intelligent, altijd in voor een practical joke: mensen die met hem omgingen hebben veel gelachen. Nu Cor dood is zijn ze hem nog lang niet vergeten.

Misdaadverslaggever Hendrik Jan Korterink ontmoette Cor van Hout diverse malen. In dit boek vertellen de familieleden van Cor (zus Laura en broer Ad, halfzus Nancy en halfbroer Martin) voor het eerst hun verhaal. Ook Cors vele vrienden komen aan het woord.

Niet alleen de 'mooie kanten' van Cor worden beschreven, maar ook zijn laatste levensjaren toen hij door zijn alcoholverslaving steeds verder in een isolement raakte. Op vrijdagmiddag 24 januari 2003 kwam er een bloedig eind aan zijn leven.

Voor deze midprice-editie werd het hele boek herzien. Ook werd veel nieuwe informatie over o.a. de moord op Cor toegevoegd.

Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Eerder verschenen bij Just Publishers o.a. de bestsellers BV Bruinsma, Haagse penoze en De Ros-tapes. Op zijn website www.misdaadjournalist.nl houdt hij dagelijks het misdaadnieuws bij.

Specificaties

ISBN13:9789089757814
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:25-4-2018
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hendrik Jan Korterink

Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Eerder verschenen bestsellers als De BV Bruinsma, Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout) en Maffiameid. Op www.misdaadjournalist.nl houdt hij het misdaadnieuws bij.

Andere boeken door Hendrik Jan Korterink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cor - Het levensverhaal van een ras-Amsterdammer en beroepscrimineel