Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen

Succesvol zijn en blijven in tijden van verandering

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789089655561
1
Voormalig Nr. 1Totaal 27 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Gezond Groeibedrijf in vijf stappen

Wie had tien jaar geleden kunnen denken dat we onze wasmachines, maaltijden en dagelijkse boodschappen tegenwoordig vooral online bestellen? Dat e-health en m-health gemeengoed worden, dat auto’s steeds vaker gedeeld worden (beschikbaarheid is immers belangrijker dan bezit) en dat er volop wordt geëxperimenteerd met zelfsturende auto’s? De techniek, de maatschappij, en zeker ook de behoeften van je klanten blijven veranderen.

Er ontstaan nieuwe concurrenten en andere verdienmodellen. Hoe kun je daar het beste op reageren? Hoe zorg je dat je bedrijf niet alleen vandaag maar ook morgen succesvol is? Door het groeilandschap van je bedrijf te schetsen en nieuwe groeipaden te bewandelen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je als bedrijf succesvol groeien in een steeds veranderende wereld?

Met dit boek leiden Justin Jansen en Tom Mom je in vijf stappen naar een gezond groeibedrijf. Naar een onderneming die slimmer en sterker wordt, toekomstgericht is en zichzelf steeds vernieuwt. Je krijgt een kijkje achter de schermen van succesvolle groeibedrijven als Takeaway, Coolblue, Jumbo en YoungCapital. Wat kunnen we van hen leren en toepassen? Het boek geeft volop tips en tools voor het bouwen van een toekomstbestendig bedrijf. Zo blijf je als ondernemer succesvol, nu én in de toekomst.

'Dit boek nodigt je uit om nieuwe groeipaden te ontdekken voor je bedrijf. In een wereld die steeds verandert, is dat van het grootste belang.' - Colette Cloosterman-Van Eerd, Chief Customer Officer van Jumbo

'Gezond groeien is de basis voor ieder succesvol bedrijf. Met de vijf stappen uit het boek kan je er zelf morgen mee aan de slag.' - Michiel Muller, oprichter Picnic

'Gezond groeien is een must voor ieder bedrijf. Het boek maakt de essentie daarvan in vijf stappen heel helder en uitvoerbaar.' - Hugo de Koning, oprichter Youngcapital

Specificaties

ISBN13:9789089655561
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:17-6-2021
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen - Aanrader
Arjan te Lintelo | 25 maart 2022
In vijf stappen naar een gezond groeibedrijf? Als het zo eenvoudig is heeft geen enkel bedrijf problemen meer dacht ik, tegelijk was ik ook een beetje sceptisch… Maar al na het lezen van het voorwoord en inleiding was ik om. Justin Jansen en Tom Mom nemen je mee in een heel praktische aanpak die hout snijdt.
Lees verder
recensie
Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen - Geschikt voor de praktijk
Ment Kuiper | 22 februari 2022
Welke boeken gaan er tegenwoordig niet over groei? Stilstand is achteruitgang, en als ondernemer moet je dus wel groeien. Is dat een logische verklaring? Wat is dan eigenlijk groei? En wanneer draagt groei bij aan jouw succes, dat van jouw klanten, van jouw collega’s en van de maatschappij?  
Lees verder
recensie
Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen - Doorpakken
Nora Ghaoui | 3 juni 2021
Zit je in een scale-up of ga je voor het eerst op een bredere manier naar groei van je bedrijf kijken, dan is Naar een gezond groeibedrijf een goed boek voor je. Het is een groeiboek voor beginners die niet van theorie houden, wel van doorpakken.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Justin Jansen: ‘De beste groeibedrijven zijn met vandaag én morgen bezig’
Bas Hakker 10 mei 2021 Justin Jansen en Tom Mom keken namens de Erasmus Universiteit jarenlang in de keuken bij groeibedrijven als Coolblue en Takeaway. Ze vertaalden deze kennis en inzichten in vijf concrete stappen in boekvorm: Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen. We spreken Justin Jansen.
preview
Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen - Succesvol zijn en blijven
Justin Jansen 23 maart 2021 Met dit boek leiden we je in vijf stappen naar een gezond groeibedrijf. Een onderneming die slimmer wordt, toekomstgericht is en zichzelf steeds vernieuwt. We geven je een kijkje achter de schermen van succesvolle groeibedrijven als Takeaway, Coolblue, Jumbo en YoungCapital. Wat kan je van hen leren en toepassen?

Over Justin Jansen

Justin Jansen is hoogleraar Ondernemerschap aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit en academisch directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Hij is onder andere bekend van de Top-250 Groeibedrijven en het ScaleUp Dashboard en doet al meer dan twintig jaar onderzoek bij succesvolle Nederlandse groeibedrijven.

Andere boeken door Justin Jansen

Over Tom Mom

Tom Mom is hoogleraar Strategische Groei en Implementatie aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit en academisch directeur van de RSM Executive-MBA opleiding. Zijn onderzoek richt zich op strategische vernieuwing en het wendbaarder en duurzamer maken van organisaties. Hij traint en adviseert ondernemers en leidinggevenden die hun organisatie gezond willen laten groeien.

Andere boeken door Tom Mom

Inhoudsopgave

Voorwoord 7
Altijd op zoek naar vernieuwing

Inleiding 9
Naar een gezond groeibedrijf

Stap 1 Verken het groeilandschap 25
Identificeer mogelijke groeikansen

Stap 2 Ontdek de groeiformule 59
Op welke groeipaden zet je verder in?

Stap 3 Vertel het groeiverhaal 79
Creëer een collectieve groeiambitie

Stap 4 Ontwikkel collectieve groeivaardigheden 103
Maak je team en organisatie klaar om te groeien

Stap 5 Versterk de groeimotor 131
Blijf dynamisch, houd de groei vast

Over de auteurs 157
Literatuur 159

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen