Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Compassie als sleutel tot geluk

Voorbij stress en zelfkritiek

Paperback Nederlands 2015 9789089536723
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Als er iets is wat de samenleving op dit moment nodig heeft, dan is dat compassie.

Wanneer was je voor het laatst ontspannen, kalm en tevreden? Wanneer was je voor het laatst langere tijd gelukkig: vrolijk, opgewekt, vitaal?

Veel mensen hebben last van chronische stress. Zij vinden onvoldoende de balans tussen (in)spanning en ontspanning. Wanneer je chronische stress ervaart is het niet alleen moeilijk om gelukkig te zijn, stress is ook een belangrijke oorzaak van burn-out, angst en depressie. Een veelvoorkomende bron van chronische stress ligt in onszelf: we zijn kritisch op onszelf en stellen hoge eisen aan onszelf.

In 'Compassie als sleutel tot geluk' nemen de auteurs de lezer stapsgewijs mee om het vermogen tot (zelf)compassie te ontwikkelen. Onderzoek laat zien dat zelfcompassie een sterke bijdrage levert aan geluk. Door balans te brengen in de verschillende emotiesystemen verandert chronische stress in gezonde stress. Wanneer wij ons kwetsbaar mogen opstellen en niet perfect hoeven te zijn, komt er weer ruimte voor vitaliteit, plezier en spel. Het boek bevat vele visualisatie-, ervarings- en schrijfoefeningen waarmee je direct aan de slag kunt.

Met een voorwoord van Paul Gilbert.

Specificaties

ISBN13:9789089536723
Trefwoorden:compassie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:184
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:6-10-2015
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

4.4 van de 5
29 stemmen
23
1
2
1
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Monique Hulsbergen

Monique Hulsbergen heeft 18 jaar gewerkt als psychotherapeut. Ze ontdekte steeds meer het belang van het erkennen en toestaan van (psychisch) leed en aandacht voor welzijn: de mogelijkheden voor plezier, spel en groei. Naast het psychologische domein hebben lichaamsgerichte benaderingen en praktische spiritualiteit haar altijd geboeid, en volgde zij ook op deze gebieden scholing. In de gezondheidszorg en coachingspraktijk is een ontwikkeling gaande waarin deze aspecten tot hun recht komen. In deze nieuwe stroming voelt Hulsbergen zich helemaal thuis. Zij is opgeleid in de psychologie en gedragstherapie. In deze benaderingen zitten veel waardevolle elementen, maar tegelijkertijd ontdekte Hulsbergen dat ze voor haar een te beperkte visie op het menszijn hebben. Vanuit persoonlijke interesse en nieuwsgierigheid is zij op zoek gegaan naar aanvullende ervaringen en benaderingen. Ongeveer twintig jaar geleden is Hulsbergen begonnen met Vipassana-meditatie en mindfulness-beoefening. Verder heeft ze zich ook uitgebreid verdiept in lichaamsgericht werken en praktische spiritualiteit. Een rode draad in deze benaderingen is het ontwikkelen van hartskwaliteiten.

Andere boeken door Monique Hulsbergen

Over Ernst Bohlmeijer

Ernst Bohlmeijer is hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering aan de Universiteit Twente. Zijn interesse gaat uit duurzame mentale gezondheid en naar de vraag hoe mensen tot floreren komen. Het vermogen tot adaptatie lijkt een sleutelrol te vervullen. Hij doet onder andere onderzoek naar compassie, psychologische flexibiliteit en het ontwikkelen van hulpbronnen. Voor dit laatste is de positieve psychologie een belangrijke inspiratiebron.

Andere boeken door Ernst Bohlmeijer

Inhoudsopgave

Voorwoord door Paul Gilbert 7
Introductie: de kunst van het vertragen en ruimte maken 13

1. Chronische stress en het belang van compassie 19
2. Er is niets mis met je 45
3. Van zelfkritiek naar zelfvriendelijkheid 69
4. Hulpbronnen voor zelfvriendelijkheid 93
Intermezzo 111
5. Compassie voor jeugdervaringen 113
6. Situaties die bijdragen aan chronische stress aanpakken 135
7. Compassie voor andere mensen 155

Tot besluit 173
Bronnen 175
Dankwoord 177
Bijlage: dagelijks terugkerende oefeningen 179
Over de auteurs 181

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Compassie als sleutel tot geluk