Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Competentieprofielen, certificeringniveaus en functies bij projectmanagement en PMO

Op basis van NCB versie 3

Paperback Nederlands 2012 9789087536688
Verkooppositie 5858Hoogste positie: 335
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

Ontwikkelingen in het vakgebied 'projectmanagement' staan niet stil. Het vakgebied verdiept en verbreedt zich voortdurend. Als een gevolg daarvan is de aandacht van IPMA verbreed van projectmanagement naar programmamanagement, portfoliomanagement en projectsupport (PMO).

De behoefte aan een referentiemodel waarbij de diverse functies en bijbehorende competenties in onderlinge samenhang gepresenteerd worden, is daarmee manifest geworden. Niet alleen voor HR-managers, maar ook voor project- en programmamanagers en hoofden PMO.

Bij de eerste druk van dit boek ging de aandacht uit naar de reguliere functies in het vakgebied projectmanagement, zoals die in het 'IPMA-4-level'-stelsel gehanteerd worden. Met de tweede druk van dit boek wordt recht gedaan aan de behoeft van PMO-professionals aan her- en erkenning van hun meerwaarde voor projecten, programma's en portfolio's.

Dit is een uitgave van IPMA-Nederland.

Specificaties

ISBN13:9789087536688
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:83
Druk:2
Verschijningsdatum:24-7-2023
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Over Henny Portman

Henny Portman is eigenaar van Portman PM[O] Consultancy en biedt begeleiding bij het invoeren en verbeteren van project-, programma- en portfoliomanagement inclusief het opzetten en verder ontwikkelen van PMO's. Hij is auteur en blogger en publiceert regelmatig artikelen.

Andere boeken door Henny Portman

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Over de totstandkoming van dit boek

1. Inleiding
2. Het kader van project-, programma- en portfoliomanagement
3. Het kader van het PMO
4. Het referentie-competentiemodel
5. Een generiek PM-competentiemodel
6. Competentieprofielen voor individuele rollen en functies
7. Conclusies
8. Aanbevelingen

Bijlage A: Omschrijvingen domeincompetenties
Bijlage B: Competentieprofielen
Bijlage C: Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Competentieprofielen, certificeringniveaus en functies bij projectmanagement en PMO