Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De blauwe fabel

Waarom we de KLM al een eeuw lang tegen elke prijs in de lucht houden

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789083196022
Verkooppositie 4895Hoogste positie: 332
Direct te downloaden

Samenvatting

Geen bedrijf maakt Nederlanders trotser dan de KLM. Onze koninklijke luchtvaartmaatschappij zou zelfs aan de basis staan van het succes van de BV Nederland. Maar op welke feiten is dat gebaseerd?

In De blauwe fabel vertelt Ties Joosten aan de hand van minutieus historisch onderzoek en op basis van tientallen interviews met insiders hoe de KLM keer op keer profiteert van de Nederlandse liefde voor de zwaan. Of de KLM nu geraakt wordt door economische crises, een pandemie of door opkomend nationalisme: de overheid staat altijd klaar om haar met een grote zak geld te redden.

Nu de klimaatcrisis de toekomstperspectieven van het luchtvaartbedrijf langzaam maar zeker doet vervagen, is het tijd om de oude zwaan recht in de ogen te kijken. Zijn we na honderd jaar nog altijd verblind door de liefde voor onze nationale trots?

'Een krachtig pleidooi om na 100 jaar blinde verliefdheid onder ogen te zien wat de KLM ons echt kost.' - Jeroen Smit

'De tijd van ongebreidelde groei is voorbij. Ties Joosten legt helder uit dat de KLM zonder een krimpstrategie geen toekomst heeft.' - Marjan Minnesma

'Een onthullend boek van een van de betere onderzoeksjournalisten van Nederland.' - Rutger Bregman

Specificaties

ISBN13:9789083196022
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:25-1-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

De Blauwe Fabel - ‘Onderbouwd, actueel en relevant’
Elly Stroo Cloeck | 16 oktober 2023
Ties Joosten van Follow The Money beschrijft in ‘De Blauwe Fabel’ uit 2022 het ontstaan van de luchtvaart en KLM, analyseert de huidige problemen en voorziet ons passant van smakelijke anekdotes. Conclusie: de blauwe fabel wordt aardig doorgeprikt in dit prima boek.
Lees verder
De blauwe fabel - ‘Onthutsend beeld van KLM’
Jan Hoogstra | 7 april 2023
De KLM is onze nationale trots, veel Nederlanders zullen met deze maatschappij hebben gevlogen. Vanaf het begin al Koninklijk, maar is dat wel terecht? In ‘De blauwe fabel - Waarom we de KLM al een eeuw lang tegen elke prijs in de lucht houden’ beschrijft Ties Joosten de geschiedenis van de KLM. En dan met name vanuit financieel perspectief.
Lees verder
De Blauwe fabel - ‘Ongemakkelijk inkijkje in KLM’
Peter de Roode | 30 september 2022
‘De Blauwe fabel’ van onderzoeksjournalist Ties Joosten van ‘Follow the money‘ maakt pijnlijk duidelijk hoe de overheid telkenmale de KLM redt in moeilijke tijden en hoe de KLM van meet af aan groei blijft nastreven. Wat opvalt in is dat de moraliteit ondergeschikt is gemaakt aan die groei, zowel bij de overheid als bij de KLM. Het is een zeer lezenswaardig boek dat een ongemakkelijk inkijkje geeft in het wel en wee van de Nederlandse bedrijfspolitiek. 
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
Ode aan uitgevers met lef - Deel 3: Follow the Money
Bertrand Weegenaar 3 mei 2023 Het werd net niet het Managementboek van het Jaar 2023, maar was wel één van de belangrijkste kandidaten voor deze titel: ‘De Blauwe Fabel’. Een boek over een eeuw lang KLM. Het is van de hand van onderzoeksjournalist Ties Joosten die van het onderzoeksplatform Follow the Money de ruimte heeft kreeg dit gedegen en zeer goed leesbare verhaal te vertellen.  

Over Ties Joosten

Klimaatjournalist die schrijft over alles wat veel broeikasgassen uitstoot: de haven van Rotterdam, de KLM en Schiphol, energiecentrales en de agrarische sector. Welke financiële stromen versnellen hier de verduurzaming - en welke houden die tegen?

Andere boeken door Ties Joosten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De blauwe fabel