Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

ICT-leverancier: van vijand naar vriend

Sourcing op basis van Best Value-Projectmanagement

Gebonden Nederlands 2017 9789081234085
Niet leverbaar.
9,95

Samenvatting

Veel organisaties kopen delen van hun ICT in bij leveranciers. De relatie tussen opdrachtgever en ICT-leverancier die hieruit ontstaat is vaak problematisch.

Soms kan de opdrachtgever niet goed specificeren wat hij nodig heeft en de leverancier levert niet wat is gevraagd of levert te laat of tegen te hoge kosten.

Dan dienen zich de volgende vragen aan: Hoe maak je maximaal gebruik van de expertise in de markt en blijf je toch in control? Hoe selecteer je de juiste leverancier of expert terwijl je zelf geen expert bent? Hoe zorg je ervoor dat je een werkende oplossing krijgt?
In dit boek gaan we in op deze vragen en geven opdrachtgever, projectmanager, leverancier en inkoper handvatten om sourcing succesvol te laten verlopen.

Om dat te realiseren hebben we een projectmanagementaanpak ontwikkeld die gebaseerd is op de principes van de Best Value Approach, aangevuld met onze inzichten over het inregelen van voorwaarden voor deze andere vorm van samenwerking tussen opdrachtgever en leverancier. Wij noemen dat Best Value Projectmanagement.

Specificaties

ISBN13:9789081234085
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:100
Druk:1
Verschijningsdatum:14-11-2017
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:
Serie:KWD Reeks

Expertrecensies (1)

ICT-leverancier: van vijand naar vriend - 'Zeer waardevol'
Peter Streefkerk | 27 februari 2018
ICT inkopen, het is en blijft nog steeds een vak apart met wisselende resultaten. De berichten over mislopende ICT projecten verschijnen met enige regelmaat in de pers. Vaak ligt de focus bij die berichten op het falen van de leveranciers.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
ICT-leverancier: van vijand naar vriend - Sourcing op basis van Best Value-Projectmanagement
Arjan Jonker 1 februari 2018 In dit boek reiken Fred Bons, Luuk Ketel, Gerard Meijer, Arjan Jonker en Fred Heemstra onder de noemer Best Value Projectmanagement direct toepasbare en praktische inzichten en instrumenten aan, die managers, professionals en organisaties in staat stellen ICT diensten sneller en beter in te kopen.

Over Fred Heemstra

Fred Heemstra is sterk in het herkennen en analyseren van problemen, in het scheiden en onderscheiden van problemen en symptomen. Hij heeft ruime ervaring in het uitvoeren van risico-analyses en kwaliteitsaudits van grote, complexe projecten en heeft over deze onderwerpen een aantal boeken en vele artikelen geschreven. Hij is naast senior consultant bij KWD hoogleraar Bedrijfskunde en Informatica.

Andere boeken door Fred Heemstra

Over Arjan Jonker

Arjan Jonker is "De motor achter een project." Brengt activiteiten op gang, versnelt waar nodig en plaatst problemen in een breder kader. Analyseert hoofd- en bijzaken snel en trefzeker, heeft inhoudelijk én bestuurlijk overzicht. Werkt gestructureerd met een pro-actieve en anticiperende instelling. Hij heeft een sterke resultaatgerichtheid met een flexibele instelling die niet ontmoedigd raakt bij tegenslag.

Andere boeken door Arjan Jonker

Over Gerard Meijer

Gerard Meijer is ondernemer, doorzetter met een sterk resultaatgedreven instelling. Weet verschillende belangen op verschillende niveaus op 1 lijn te krijgen. Hij is van daaruit in staat om bedrijfsdoelstellingen om te zetten in praktische en hanteerbare acties. Gerard is vasthoudend aan rode draad. Weet mensen te binden en te enthousiasmeren.

Andere boeken door Gerard Meijer

Over Luuk Ketel

Luuk Ketel is een pragmatisch ingestelde ondernemer op het snijvlak van mens en inhoud. Hij creëert beweging en realiseert tegelijk resultaten. Brengt belangen van verschillende niveaus op één lijn, verbindt mensen, geeft structuur, zet de koers uit en is vasthoudend tot het eindresultaat. Luuk is nuchter en intuïtief, rekening houdend met politieke gevoeligheden of mogelijke risico’s.

Andere boeken door Luuk Ketel

Over Fred Bons

Fred Bons is een zeer ervaren manager van complexe veranderingsprocessen. Doorgrondt complexe situaties snel en komt tot realistische, haalbare en werkende oplossingen. Stelt realistische en gedragen plannen op en komt tot executie. Brengt mensen en partners samen in teams: (ver)bindt, inspireert en richt, waardoor zij tot grote prestaties komen. Verbindt schijnbaar tegenstrijdige belangen door ze te koppelen aan een gemeenschappelijke intentie.

Andere boeken door Fred Bons

Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1
Sourcing

Hoofdstuk 2
Sourcing problemen

Hoofdstuk 3
Hoe dan wel?

Hoofdstuk 4
Een betere leverancierskeuze

Hoofdstuk 5
Een beter contract

Hoofdstuk 6
Een betere samenwerking

Hoofdstuk 7
Best Value Projectmanagement

Hoofdstuk 8
Toepasbaarheid van Best Value Projectmanagement

Hoofdstuk 9
Hoe werkt Best Value Projectmanagement in de praktijk?

Bijlage 1. Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        ICT-leverancier: van vijand naar vriend