Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De toekomst van Nederland

Een cultuurhistorische verkenning

Gebonden Nederlands 2020 9789068688078
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Nederland staat voor een aantal complexe vraagstukken. De klimaatverandering, de vergrijzende samenleving, de overstap naar hernieuwbare energie, het nijpende tekort aan woningen en de verduurzaming van de landbouw. Als rijksbouwmeester is Floris Alkemade direct betrokken bij studies die zich richten op de toekomst van Nederland. In dit boek beschouwt hij in het licht van de grote vragen die op ons afkomen het belang en de aard van de achterliggende culturele thema's.

Nederland neemt ten opzichte van de globale vragen een unieke positie in, waarbij de noodzaak om te veranderen in essentie een sociaal-maatschappelijke vraag is. De auteur betoogt dat onze hedendaagse welvaart zo'n onvoorstelbare vlucht heeft genomen dat iedere verandering allereerst als een bedreiging wordt ervaren. Juist nu het vermogen om van richting te veranderen aangesproken moet worden.

De krachtigste motor voor verandering is het oproepen van verlangen naar verandering. Verbeeldingskracht is daarbij essentieel. Niet de wereld bepaalt wie we zijn, maar omgekeerd, met onze verhalen vormen we de wereld.

Specificaties

ISBN13:9789068688078
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Uitgever:Thoth
Druk:1
Verschijningsdatum:21-4-2020
Hoofdrubriek:Kunst en cultuur
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De toekomst van Nederland - 'Laat mogelijkheden zien'
Freija van Duijne | 8 mei 2020
Dreigende toekomstbeelden en pessimistische doemscenario's, daar heeft Van Alkemade niet veel mee, blijkt uit zijn boek De toekomst van Nederland. Hij laat mogelijkheden zien voor onze toekomst.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De toekomst van Nederland