Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 39% korting
,

Met de kennis van morgen

Toekomstverkennen voor de Nederlandse overheid

Paperback Nederlands 2018 9789462988477
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
25,99
15,95
VOORDEEL - 39% korting

Samenvatting

Snelle technologische en maatschappelijke ontwikkelingen maken de toekomst van Nederland moeilijk inzichtelijk. Voor de Nederlandse overheid is het daarom in toenemende mate noodzakelijk om toekomstverkenningen uit te laten voeren. Wat voor toekomstverkenningen worden er gemaakt, wat is de rol van deze verkenningen en wat voor impact hebben ze op de politieke besluitvorming?
Aan de hand van recente casussen gaat Met de kennis van morgen over de toekomstverkenningen die adviesraden en planbureaus hebben ontwikkeld om toekomstbestendig advies te leveren aan de overheid. De Stichting Toekomstbeeld der Techniek, het CBS, het CPB, het pbl, het KNMI, de COGEM, het RIVM, het SCP, de awti, de WRR en het Rathenau Instituut geven inzicht in de wijze waarop zij verkenningen uitvoeren, hoe deze hun weg vinden naar de Nederlandse politieke besluitvorming en wat het resultaat van hun verkenningen is.

Specificaties

ISBN13:9789462988477
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:296
Druk:1
Verschijningsdatum:12-11-2018
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Patrick van der Duin

Patrick van der Duin is universitair docent aan de TU Delft en richt zich op toekomstonderzoek en innovatiemanagement en de relatie daar tussen. Hij studeerde macro-economie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte daarna bij KPN Research. In 2001 ging hij werken bij de TU Delft, faculteit Techniek Bestuur en Management waar hij in 2006 promoveerde op een onderzoek naar hoe bedrijven toekomstverkenningen gebruiken in innovatieprocessen.

Andere boeken door Patrick van der Duin

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Met de kennis van morgen