Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Speels coachen

Actief coachen met dramatechnieken en voice dialogue

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058717368
Direct te downloaden

Samenvatting

Vaak beperkt coachen zich tot praten. Maar het kan ook anders. In 'Speels coachen' beschrijft Lex Mulder op een inspirerende en toegankelijke manier wat deze actieve methodiek inhoudt: in plaats van over situaties te praten, speel je ze uit. Hij gaat in op de theoretische en methodische achtergronden van psychodrama en voice dialogue, de twee pijlers waarop de methode gebaseerd is.

Maar 'Speels coachen' is meer dan het toepassen van deze technieken en theorieën, Het veronderstelt durf om te experimenteren en een open en speelse houding, zowel van de begeleider als van de cliënt. Het is lichtvoetig spelen mét de werkelijkheid, zonder te vervallen in oppervlakkigheid. Lex beschrijft de lotgevallen van een aantal cliënten uit zijn praktijk en bespreekt de mogelijkheden én de beperkingen van zijn speelse aanpak.

'Speels coachen' is een boek voor 'doeners die gelijk aan de slag willen' en 'denkers die meer willen weten over achtergrond en theorie'. Geschreven voor coaches en andere professionals die wat lichtheid in hun gesprekken willen brengen om zo hun cliënten op een open, sprankelende, speelse en actieve manier tegemoet te treden

Specificaties

ISBN13:9789058717368
Trefwoorden:coachen, coaching
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:12-7-2012
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

4.6 van de 5
5 stemmen
4
0
1
0
0

Over Lex Mulder

Lex Mulder (psycholoog, 1944) begon zijn loopbaan als docent aan de Rijksuniversiteit van Leiden en is in 1986 gestart met een bureau voor psychotherapie, (team)training, coaching en opleiding. Hij schoolde zich onder meer in (groeps)psychotherapie, groepsdynamica, organisatieconsultancy, gestalttherapie, psychodrama, Voice Dialogue en mediation. Hij is gefascineerd door het gebruik van creatieve invalshoeken, gecombineerd met zijn uitgangspunt: ‘ga zo diep als noodzakelijk, blijf zo licht als mogelijk’. Hij is steeds bezig een brug te slaan tussen een optimistische kijk op het ontwikkelen van individuen en teams enerzijds en de weerbarstige realiteit dat veranderen niet gemakkelijk is anderzijds. Sinds 1980 leidt hij professionals op. Hij geeft samen met zijn partner Berry Collewijn opleidingen in Amsterdam, Otterlo en op Ibiza in Voice Dialogue en speels trainen en coachen. Lex publiceert over groepsdynamica, speelse werkvormen in groepen en individuele coaching.

Andere boeken door Lex Mulder

Inhoudsopgave

Preface
Inleiding

Deel 1: de uitgangspunten
1. De roots van speels coachen
2. Algemene uitgangspunten voor coaching
3. Waarom speels coachen?

Deel 2: de verhalen
4. Wil, de harde werker
5. Ike, de underachiever
6. Denise, de uitgeputte communicatieadviseur
7. Frank, de werkloze accountmanager
8. Miranda, de glamoureuze boerendochter
9. Walter, de uitsteller
10. Bert, de zachte dokter
11. Bloopers: Anna en Albert en Michiel

Woord van dank
Over de auteur
Opleidingsmogelijkheden in Nederland
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Speels coachen