Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het koopinfuus

Hoe we verslaafd worden gemaakt aan online bestellen

Paperback Nederlands 2023 9789047016632
Verkooppositie 2925Hoogste positie: 2925
Nog niet verschenen, verwacht op 17‑05‑2023
20,99

Samenvatting

Je hebt het in een gesprek over een bepaald type sneakers en even later zie je van precies die sneakers online een advertentie. Toeval? Natuurlijk niet. Adverteerders en online retailers verzamelen op grote schaal data over consumenten die ze vervolgens weer inzetten om ons nóg meer te laten kopen. Ze gaan steeds verder in hun drang naar meer data en meer conversie – zonder zich de vraag te stellen of hun werkwijze wel ethisch verantwoord is.

Online shoppen is een casino geworden waarbij alles erop is gericht om je door te laten spelen. Uit onderzoek blijkt dat 97 procent van de meest gebruikte webshops een vorm van misleiding bevat, van artikelen die ongevraagd worden toegevoegd aan je winkelmandje tot accounts die bijna onmogelijk zijn te verwijderen. Er zit dataverzameling op hoog niveau achter, die heel bewust wordt ingezet om ons koopverslaafd te maken. En dat geldt niet alleen voor de bekende big tech-bedrijven zoals Google en Amazon: ook in Nederland worden we op grote schaal aan het koopinfuus gelegd.

In dit boek onderzoekt Chantal Schinkels welke grenzen we precies overgaan en laat ze zien waarom (zelf)regulering keihard nodig is. Daarbij biedt ze bedrijven die wél ethisch verantwoord willen gaan werken een heldere blauwdruk en geeft ze een aanzet voor een nieuwe ethische code voor de hele sector.

Specificaties

ISBN13:9789047016632
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:172
Druk:1
Verschijningsdatum:17-5-2023
ISSN:

Over Chantal Schinkels

Chantal Schinkels werkt inmiddels jarenlang in een tech omgeving. Ze helpt bedrijven met hun e-commerce activiteiten. Daarnaast is zij spreker op diverse tech-evenementen, trainer en schrijft zij graag blogs om haar kennis te delen.

Andere boeken door Chantal Schinkels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het koopinfuus