Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Gratis download bij deze titel
,

De voorbeeldige organisatie

Van goede bedoelingen naar goed gedrag

Paperback Nederlands 2022 9789047015864
Verkooppositie 2575Hoogste positie: 2575
Nog niet verschenen, verwacht op 27‑09‑2022
24,99
Gratis download bij deze titel

Samenvatting

Mensen willen graag het goede doen. Ook op het werk, zo blijkt uit tal van wetenschappelijke studies. Toch rapporteren de media voortdurend over schandalen in bedrijven en bij de overheid. Blijkbaar lukt het mensen in organisaties niet hun goede bedoelingen om te zetten in goed gedrag. Wat maakt ongewenst gedrag op het werk zo hardnekkig?

Wetenschappers Naomi Ellemers en Dick de Gilder deden jarenlang onderzoek naar integer gedrag in organisaties. In dit boek analyseren ze waar het misgaat. Ze laten aan de hand van concrete en herkenbare voorbeelden zien hoe je loze beloftes en schijnoplossingen kunt tegengaan door de dagelijkse gang van zaken kritisch tegen het licht te houden en gezamenlijk andere keuzes te maken.

Natuurlijk ben je dan nog niet meteen een voorbeeldige organisatie. Maar wie niet langer doet alsof, en de krachten bundelt om goede bedoelingen om te zetten in goed gedrag, wordt beloond met effectiever leiderschap, een succesvoller diversiteitsbeleid, duurzamere innovaties en bredere steun van medewerkers, klanten en andere belanghebbenden.

Specificaties

ISBN13:9789047015864
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:27-9-2022
ISSN:

Over Naomi Ellemers

Naomi Ellemers is universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Utrecht en lid van de KNAW. Eerder was zij werkzaam als Assistant Professor en Associate Professor of Psychology aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en als hoogleraar Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Leiden. Ellemers is eveneens lid van de Raad van Toezicht van Price Waterhouse Coopers.

Andere boeken door Naomi Ellemers

Over Dick de Gilder

Dick de Gilder is hoofddocent organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit, en werkte als consultant bij TNO. Op basis van hun wetenschappelijke werk en publicaties verzorgen ze workshops en voordrachten en geven ze adviezen aan organisaties.

Andere boeken door Dick de Gilder

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De voorbeeldige organisatie