Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het kleine innovatieboek

Hoe pak je het aan en hoe houd je de energie erin?

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789047012115
1
Voormalig Nr. 1Totaal 23 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1192Hoogste positie: 1
Direct te downloaden

Samenvatting

In 'Het kleine innovatieboek' laat Kim Spinder zien hoe innovatie in de dagelijkse praktijk werkt, gebaseerd op haar eigen ervaring en die van de vele professionals en wetenschappers die ze de afgelopen jaren sprak voor haar podcast ‘Innovatie Wasstraat’.

Spinder heeft al heel wat kilometers op de teller staan als het om innoveren in de praktijk gaat. Ze laat zien hoe je kunt zorgen voor een innovatieve bedrijfscultuur, hoe je experimenteert en daarvan leert, hoe je mensen enthousiast maakt, hoe je succesvolle innovaties verder verspreidt, welke problemen je bij al die stappen kunt tegenkomen – én hoe je ervoor zorgt dat het leuk blijft.

'Het kleine innovatieboek' is geen stappenplan of blauwdruk; het is als een kompas dat richting geeft, maar waarbij je zelf je koers bepaalt.

'Kim Spinder prikt genadeloos door het gebruikelijke innovatiebullshitjargon heen en laat overtuigend zien wat wel werkt. Het plezier spat ervan af!' – Jan Rotmans, hoogleraar Sustainability Transitions

'Een must-read voor iedereen die aan de slag wil met innovatie. De toepassing van Het kleine innovatieboek kan grote effecten hebben voor uw organisatie.' – Henk Volberda, hoogleraar Strategic Management and Innovation

'Dit boek is een aanrader: in gewone taal gaat het in op innoveren zonder het plat te slaan.' – Hans Vermaak, veranderkundige

Specificaties

ISBN13:9789047012115
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:156
Druk:1
Verschijningsdatum:18-9-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

Het kleine innovatieboek - 'Waardering voor de voorbeelden'
Elly Stroo Cloeck | 18 augustus 2020
Gewoon doen. Dat is het geheim van innoveren, volgens veel van de experts die de auteur Kim Spinder interviewde voor Het kleine innovatieboek. Gewoon proberen wat voor jouw organisatie werkt en wat niet, en zeker niet een blauwdruk van een andere organisatie volgen.
Lees verder
Het Kleine Innovatieboek - 'Innovatie helder op een rijtje'
Carla Verwijs | 6 april 2020
Kim Spinder sprak voor haar podcast Innovatie Wasstraat veel innovatoren. Het viel op dat zij vaak het woord ‘gewoon' gebruikten als Spinder vroeg naar hun aanpak. Gewoon doen, gewoon proberen. Het resultaat van de gesprekken is te lezen in Het kleine innovatieboek.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
24 stemmen
21
3
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Kim Spinder: ‘Geef medewerkers de ruimte om zelf te innoveren’
Peter Spijker 5 februari 2020 Veel bedrijven investeren in technologische innovatie. Toch leiden deze investeringen niet altijd tot nieuwe producten en diensten. Wat hier vaak meespeelt, is dat medewerkers de meerwaarde er niet van zien en dan heeft een innovatietraject weinig kans van slagen. Auteur Kim Spinder laat in Het kleine innovatieboek zien dat een cultuurverandering noodzakelijk is om succesvol te innoveren. Geef medewerkers gelegenheid om zelf vernieuwende ideeën te bedenken en met collega’s verbeteracties op te starten. Zonder stroperige bureaucratie en onnodige bemoeienis van bovenaf.

Over Kim Spinder

Kim Spinder innovator en piraat, winnaar van The Harvard M-Prize for Management Innovation, uitvinder van Deelstoel.nl en het open Innovatie Festival, veranderaar en dwarsligger, veelgevraagd spreker (o.a. TEDx). Met veel lef en plezier helpt ze organisaties om zich klaar te maken voor de toekomst.

Andere boeken door Kim Spinder

Inhoudsopgave

Inleiding 7

1. Gewoon innoveren 11
2. Gewoon versnellen 24
3. Gewoon beginnen 52
4. Gewoon experimenteren 85
5. Gewoon volhouden 123

Praktijkcase: Swinkels Family Brewers 140
En nu? 146

Dankwoord 147
Bronnen 149
Noten 153

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het kleine innovatieboek