Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De schoonheid van coachen

Over vitaliserende coaching

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789047001539
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Een mens is in zijn levensloop en werk voortdurend in verandering. Coaching voldoet aan de gestaag groeiende behoefte om constructief mee te denken over verandering die ook verbetering is. Om de vitaliteit van mens en organisatie te bevorderen, is coaching met een zekere diepgang en met oog voor grondhoudingen en ontwikkelingsprocessen vaak noodzakelijk.

'De schoonheid van coachen' bevat een schat aan theorieën, modellen, vragen en opdrachten voor coaches die de vitaliteit in de ander, dus ook in organisaties, naar boven willen brengen. Dat kan niet zonder zingeving en bezieling; deze aspecten staan dan ook centraal.

Speciale aandacht wordt voorts geschonken aan het breed toepasbare model van de elementvierhoek en aan de transactionele analyse. Daarnaast wordt een keur van andere zinvolle kaders en methodieken voor coaches besproken, als vitaliserende outplacement en het organiseren van loopbaanzelfsturing en vitaliteit in organisaties. Ook wordt ingegaan op vitaliserend leiderschap, vitaliteitvoorwaarden in organisaties en kwaliteitscriteria voor executive coaching.

Specificaties

ISBN13:9789047001539
Trefwoorden:coachen, coaching, bezieling
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De schoonheid van coachen (4e druk 2006)
Ludo de Bie | 30 januari 2005
Adriaan Hoogendijk heeft dit boek geschreven op basis van zijn eigen werk als coach, loopbaancoach en executive coach en als opleider van loopbaancoach en executive coach. Daar waar in 'De schoonheid van het coachen' sprake is van coaching heeft dat dan ook betrekking op deze vormen van coaching. Hoogendijk geeft in het woord vooraf ook aan dat de lezer enig inzicht krijgt in zijn denk-, voel-, kijk-, keuze- en doewereld.
Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
9 stemmen
4
5
0
0
0

Over Adriaan Hoogendijk

Drs. Adriaan Hoogendijk (1950) studeerde wijsbegeerte, w.o. psychoanalyse, genderstudies, seksuologie, en studeerde af op het onderwerp liefde. Hij volgde o.a. een Pastoraal Psychologische Leergang, managementtrainingen en een opleiding in organisatieopstellingen. Sinds 1987 werkt Hoogendijk als coach, loopbaancoach, outplacementadviseur, executive coach, relatiecoach, trainer en opleider. Als eerste in Nederland heeft hij verschillende coachopleidingen in Nederland ontwikkeld en in de markt gezet. Hij werkt nu vanuit Hoogendijk Coaching en Opleiding te Rhenen. Begin negentiger jaren ontwikkelde hij de methodiek van het Koersonderzoek, waar intussen duizenden loopbaancoaches in Nederland mee werken. Hoogendijk leidde circa 1500 mensen op tot coach, loopbaancoach, executive coach en relatiecoach. In de loop der jaren gaf hij honderden lezingen en workshops in organisaties en tijdens congressen. Hoogendijk schreef enkele jaren als columnist voor Het Financieele Dagblad. Naast publicatie van zijn boeken ontwikkelde hij het unieke Bezielingsspel (2008). Hoogendijk maakt deel uit van verschillende adviesraden in de branche van coaching, o.m. voor het Tijdschrift voor Coaching.

Andere boeken door Adriaan Hoogendijk

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Contexten van coaching
2. Wat is coaching?
3. Zingeving, vitaliteit en ontwikkeling
4. Het koersonderzoek.
5. De elementenvierhoek als coachingsinstrument
6. Aanvullende invalshoeken voor coaching
7. Beroep en branche van de loopbaancoach
8. Over outplacement
9. Loopbaanzelfsturing in organisaties
10. De executive en zijn coach

Literatuur
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De schoonheid van coachen