Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Schrijfgids voor economen

praktische adviezen voor scripties van a tot z

Paperback NL 2023 9789046908587
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In dit boek vind je alles wat je moet weten om een goede scriptie te schrijven. De Schrijfgids voor economen geeft praktische adviezen van a tot en met z, zodat je scriptie aan alle eisen voldoet. Hoe vind je een goed onderwerp? Wat is een goede probleemstelling en wat is het verschil met de centrale vraag? Wat staat er in de managementsamenvatting en welke schrijfstijl gebruik je?  Uitleg wordt afgewisseld met handvatten, formats, tips en adviezen om efficiënt (snel) en effectief (goed) te schrijven.

Scripties over economische onderwerpen staan centraal. Maar de adviezen in dit boek zijn ook bruikbaar voor andere teksten dan scripties, zoals papers, werkstukken, proefschriften en onderzoeksrapportages. Bovendien zijn de adviezen ook goed bruikbaar voor studenten in andere studierichtingen dan de economie.

De drie delen van dit boek sluiten aan bij de fasen van het scriptieschrijfproces. Deel I gaat over het vinden van een onderwerp en het maken van de scriptieopzet. In deel II komt het uitwerken aan bod, waarbij je structuren maakt in tekstschema’s en concepten van hoofdstukken schrijft. Ten slotte behandelt deel III de afronding van de scriptie op het gebied van taal en technische vormgeving. Er is steeds veel aandacht voor de eisen waaraan scripties in het hoger onderwijs moeten voldoen.

Deze vijfde uitgave is zeer grondig herzien. Het boek is geactualiseerd en volledig afgestemd op de criteria voor een goede scriptie anno 2023. Verder is het een stuk compacter en gaat deze uitgave alleen over het schrijven van (onderzoeks)verslag of scriptie en niet meer over het dóen van onderzoek. Het volgt per hoofdstuk in stappen het schrijfproces van de student.

Dr. Susanne van Hoek-Gerritsen is docent, trainer, consultant en onderzoeker. Zij heeft een eigen bedrijf, Van Hoek Trainingen, en heeft jarenlange ervaring met het schrijven en beoordelen van scripties en andere teksten over economische onderwerpen.

Specificaties

ISBN13:9789046908587
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Coutinho
Verschijningsdatum:12-1-2023
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schrijfgids voor economen