Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Praktijkboek presentie

Paperback Nederlands 2019 9789046906514
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het bevorderen van een inclusieve samenleving waarin men omziet naar, en zorgdraagt voor elkaar, met in het bijzonder aandacht voor diegenen die het meest kwetsbaar zijn, dat is het doel van presentie.. De presentiebenadering streeft ernaar om te zijn 'met' mensen die zijn aangewezen op professionele steun om er zo 'voor' hen te kunnen zijn. Het Praktijkboek presentie geeft studenten en professionals inzicht in de presentiebenadering over de volle breedte.
Het boek bespreekt de thema's die binnen de presentiebenadering een centrale rol spelen en de manier waarop deze thema's in de praktijk kunnen worden uitgewerkt. Aandacht voor en toewijding aan de cliënt, en het belang van relationeel werken staan centraal. De uitgave biedt de (aankomend) professional taal, concepten en praktische handvatten om het eigen vak op een presente, professionele en menslievende manier uit te voeren en daarop te reflecteren, binnen het eigen specifieke werkveld en de eigen vakbekwaamheid.
Het Praktijkboek presentie is voor en vanuit de praktijk geschreven. De bijbehorende website bevat beeldmateriaal, reflectieopdrachten en tal van kort- en langlopende praktijkcasussen, waarbij de auteurs lastige situaties niet uit de weg gaan. In de docentenhandleiding staan richtlijnen om de reflectieopdrachten te beoordelen.
Het Praktijkboek presentie is geschreven voor studenten van hbo-opleidingen op het gebied van zorg en welzijn en voor alle professionals die praktische invulling willen geven aan presentie..
Elly Beurskens is als staflid bij de Stichting Presentie verantwoordelijk voor cursussen en scholing. Marije van der Linde is als staflid van Stichting Presentie betrokken bij veranderprocessen in organisaties die presentie in hun praktijken willen vormgeven. Andries Baart is buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika en sinds 2018 visiting professor aan het UMC Utrecht, afdeling psychiatrie. Hij is geestelijk vader van de presentietheorie en oprichter van de Stichting Presentie.

Specificaties

ISBN13:9789046906514
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:13-3-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Elly Beurskens

Dr. E.A.A. (Elly) Beurskens (1957) is staflid voor educatie van de Stichting Presentie. Zij studeerde theologie in Amsterdam (KTU) en promoveerde in 1992 bij Andries Baart. Zij heeft in eerdere functies gewerkt als diaconaal werker, studentenpastor, supervisor en trainer en was als onderzoeker betrokken bij de ontwikkeling van de presentietheorie.

Andere boeken door Elly Beurskens

Over Andries Baart

Prof. dr. A.J. (Andries) Baart (1952) studeerde andragologie in Amsterdam (Universiteit van Amsterdam), specialiseerde zich op het terrein van de praktische theologie (KTU Utrecht en KU Nijmegen) en promoveerde in de wijsbegeerte (EU Rotterdam). Vanaf 2011 is hij verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht.

Andere boeken door Andries Baart

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek presentie