Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Veenbrand

Smeulende kwesties in de welvarende samenleving

Paperback Nederlands 2019 9789044640090
Verkooppositie 5339Hoogste positie: 5339
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Maatschappelijke, economische en technologische veranderingen zijn van alle tijden. Toch heeft het er alle schijn van dat we ons nu in een fundamentelere overgang bevinden, naar een ander type samenleving. Het hebben van netwerken, informatie en vaardigheden om veel activiteiten tegelijkertijd met veel mensen te ondernemen stuurt onze manier van communiceren, werken, zorgen en samenleven.

Dat biedt veel kansen, maar leidt ook tot ongemak, onzekerheid en conflicten. Enerzijds wordt er voor antwoorden gekeken naar lokale overheden en naar burgers zelf. Anderzijds is de afhankelijkheid van internationale financiële systemen, wereldhandel en Europese samenwerking groot.

Kim Putters volgde de politieke, economische en maatschappelijke betekenis van deze dynamiek tussen 2014 en 2018 voor het Financieele Dagblad. In 'Veenbrand' analyseert hij de huidige transities in de samenleving aan de hand van een scala aan actuele vraagstukken, met de bedoeling de discussie te voeden en te prikkelen. Wat betekent een bredere blik op welvaart dan louter economische groei? Welke sociale gevolgen heeft de duurzaamheidstransitie? Hoe krijgen burgers meer invloed op politici en bestuurders?

Specificaties

ISBN13:9789044640090
Trefwoorden:welvaart, samenleving
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:20-2-2019
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Veenbrand - Smeulende kwesties in de welvarende samenleving
Paul Misdorp | 7 mei 2019
Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heeft met ‘Veenbrand’ teruggeblikt op een reeks van columns, die hij in de periode februari 2014 tot oktober 2018 in het Financieel Dagblad schreef.
Lees verder
recensie
Veenbrand - 'Een treffend beeld van de smeulende kwesties'
Sjors van Leeuwen | 11 april 2019
We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk zoals wel eens wordt gezegd. De samenleving verandert in rap tempo en dat maakt veel mensen onzeker en boos. In Veenbrand analyseert Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), haarscherp de ‘smeulende kwesties’ in onze samenleving. 
Lees verder
recensie
Veenbrand - 'Treffende analyse'
Freija van Duijne | 21 maart 2019
In een tot reflectie stemmende bloemlezing van columns schetst Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, de dieperliggende vraagstukken in Nederland. In Veenbrand benoemt Putters politiek en beleid, maar kijkt vooral naar wat het doet op straat en met de mensen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Kim Putters

Kim Putters is hoogleraar Beleid en Sturing van de Zorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tot medio 2022 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Andere boeken door Kim Putters

Inhoudsopgave

Inleiding

Smeulende kwestie I
Brede welvaart

Smeulende kwestie II
Een leven lang ontwikkelen

Smeulende kwestie III
Nieuwe sociale ongelijkheid

Smeulende kwestie IV
Democratische rechtsstaat

Slotpleidooi

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Veenbrand