Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De ingreep

Hoe een buitenstaander het ziekenhuis beter maakte

Paperback Nederlands 2021 9789036827126
Voormalig top 100Totaal 193 dagen
Verkooppositie 1320Hoogste positie: 19
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Peter Bennemeer, de auteur van deze autobiografie, was als bestuurder van Bernhoven verantwoordelijk voor deze transformatie. Hij beschrijft hoe hij te werk is gegaan, als buitenstaander, afkomstig uit het bedrijfsleven.

Hij deelt zijn verbazing over het ontbreken van deugdelijke managementinformatie, over de complexe kluwen van belangengroepen die een ziekenhuis is en over de cultuur van wantrouwen die hij aantreft.

Hij vertelt hoe hij de belangrijkste zorgverzekeraars verleidt om een langjarig contract met Bernhoven aan te gaan, hoe 100 kwaliteitsinitiatieven tot minder zorg leiden en hoe hij de medisch specialisten in het ziekenhuis in loondienst weet te krijgen.En als hij na de diagnose kanker zelf tweemaal in het ziekenhuis terecht komt, komt het tot een leerzame blik vanuit patiëntperspectief.

Specificaties

ISBN13:9789036827126
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:296
Druk:2
Verschijningsdatum:3-5-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De ingreep - 'Mooie mix van verhalen met concrete organisatielessen'
Sjors van Leeuwen | 19 mei 2021
De ingreep is het inspirerende verhaal van Peter Bennemeer. Als bestuurder transformeerde hij ziekenhuis Bernhoven met spectaculaire resultaten tot gevolg. Lees hoe een buitenstaander het ziekenhuis beter maakte onder het motto ‘betere zorg door minder zorg'. De ingreep is een aanrader voor iedereen die werkzaam of geïnteresseerd is in de gezondheidszorg.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Peter Bennemeer: ‘Geld is niet de issue’
Ronald Buitenhuis 17 februari 2021 Peter Bennemeer vergelijkt de zorg met de Apollo 13 in nood. ‘Als daar de protocollen waren gevolgd, hadden we de astronauten nooit levend beneden gekregen. Alleen door radicale keuzes is het in 1970 wel gelukt.’ En zo zou de zorg ook radicaal moeten veranderen betoogt Bennemeer in zijn boek De ingreep (over de bestuurlijke herinrichting van ziekenhuis Bernhoven in Uden). Een pleidooi voor het schrappen van onzinnige zorg. ‘Er is geen enkele reden dat zorgkosten stijgen.’ Houston we have a (zorg) problem.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ingreep