Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mintzberg over management

De wereld van onze organisaties

Gebonden Nederlands 2007 9789025404956
Voormalig top 100Totaal 207 dagen
Niet leverbaar.
47,50

Samenvatting

Goed of niet goed, we zijn een samenleving van organisaties geworden. We zijn in organisaties geboren en in organisaties opgeleid om later in organisaties te kunnen werken. Tegelijkertijd voorzien organisaties in onze behoeften en verzorgen ze ons amusement, regeren ze ons en vallen ze ons lastig. Ten slotte worden we door organisaties begraven. In dat licht bezien is het vreemd dat we zo weinig van organisaties begrijpen.

Al ruim twintig jaar houdt Henry Mintzberg zich bezig met het fenomeen organisaties. 'Mintzberg over management' bevat materiaal over organisaties waar hij in die periode heeft gewerkt. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen, zijn de manier waarop managers te werk gaan, hoe organisaties functioneren, besluiten nemen, strategieën ontwikkelen en zich structureren en hoe machtsverhoudingen organisaties omringen en binnendringen, alsmede de wijze waarop samenlevingen proberen met hun organisaties om te gaan.

Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over management, het proces waardoor mensen die officieel leiding hebben over gehele organisaties of delen daarvan, proberen het gedrag ervan te sturen. In het tweede deel wordt gekeken naar vormen van organisaties op een wijze die vergelijkbaar is met die waarop biologen verschillende soorten in de natuur bestuderen. In het derde deel is de blik gericht op onze gemeenschap van organisaties; op de manier waarop wij proberen ze te beïnvloeden en daardoor ons bestaan gelukkig en beroerd maken.

'Mintzberg over management' is bedoeld voor een algemeen lezerspubliek met belangstelling voor organisaties. Degenen die de studieboeken van Mintzberg te zware kost vinden, zullen dit boek ook voor hun genoegen ter hand nemen en er hun voordeel mee doen.

Specificaties

ISBN13:9789025404956
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:400
Druk:15
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Mintzberg over management
Jan Jacob Bos | 31 augustus 2009
Mintzberg vroeg zich tijdens zijn eerste onderzoeken af waarom hij geen materiaal kon vinden over wat managers nou eigenlijk doen. Aan materiaal over wat managers behoren te doen was geen gebrek: zoals tijdmanagement en plannen. 'Mintzberg over management – De wereld van onze organisaties' gaat over wat managers daadwerkelijk doen.
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
7 stemmen
2
1
4
0
0

Over Henry Mintzberg

De Canadese organisatiedeskundige Henry Mintzberg geniet internationale bekendheid; zijn boeken 'The Nature of Managerial Work', The Structuring of Organizations', 'Power In and Around Organizations' zijn voor velen verplichte lectuur - zijn seminars worden druk bezocht. Henry Mintzberg bekleedt de Bronfman-leerstoel in management aan de McGill-universiteit en is voorzitter van de Strategic Management Society. Hij werd tweemaal onderscheiden met de McKinsey-prijs voor het beste artikel in Harvard Business Review; de eerste maal voor The Manager's Job: Folklore and Fact (1975) en de tweede maal in 1987 voor Crafting Strategy.

Andere boeken door Henry Mintzberg

Inhoudsopgave

Dankbetuiging
De wereld van onze organisaties

Deel 1 - Management

1. De taak van de manager
2. Strategisch vakmanschap
3. Plannen maken links, managen rechts
4. De koppeling tussen analyse en intuïtie in het management
5. Geen bedrijfskundigen opleiden maar managers

Deel 2 - Organisaties

6. Configuraties
7. De ondernemersorganisatie
8. De machineorganisatie
9. De gediversifieerde organisatie
10. De professionele organisatie
11. De innovatieve organisatie
12. Ideologie en de zendingsorganisatie
13. Politiek en de politieke organisatie
14. De Lego-methode

Deel 3 - Onze samenleving vol organisaties
15. Wie moeten de onderneming controleren?
16. Iets over dat lelijke woord Efficiency
17. Management heeft de samenleving onbeheersbaar gemaakt

Noten
Nadere details
Verwijzingen
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mintzberg over management