Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leidinggeven aan psychologische veiligheid

Zo creëer je een energieke en veilige omgeving voor jezelf én de ander!

Paperback Nederlands 2024 9789024467686
Verkooppositie 4402Hoogste positie: 659
Nog niet verschenen, verwacht op 14‑11‑2024
23,50

Samenvatting

Hét praktische boek over psychologische veiligheid, boordevol handvatten voor iedere interactie

Psychologische veiligheid in teams en organisaties is een groot goed, daar is iedereen het wel over eens. De grote vraag die in organisaties speelt, is dan ook niet óf men naar psychologische veiligheid verlangt, maar wel hóe je die veiligheid tot stand brengt. Dit boek geeft daar doelgericht antwoord op.

Met behulp van concrete handvatten realiseer je psychologische veiligheid – stap voor stap. Het gaat om ‘de grootst mogelijke kleine stap per keer’. Zo bouw je aan het zelfvertrouwen en de moed om ander gedrag te laten zien dat een positieve bijdrage levert aan de psychologische veiligheid van jezelf en de ander.

Joriene Beks laat zien hoe je deze handvatten op verschillende niveaus kunt gebruiken, wat werkt en waarom. Zowel een-op-een als in teamverband en op organisatieniveau. Niet alleen als leidinggevende, maar ook als teamlid. De theorie wordt verrijkt met praktijkvoorbeelden en oefeningen. Of, zoals Beks deze combinatie noemt, Doenken. Denken en doen. Want dat je weet hoe het werkt, wil nog niet zeggen dat je het werkend kunt krijgen. En als je het werkend krijgt, maar je weet niet waarom, kun je het niet verder brengen.

- Concreet en praktisch: je kunt er direct mee aan de slag
- Toepasbaar op verschillende niveaus
- Inzichten waarmee je anderen in je organisatie mee kunt krijgen

Specificaties

ISBN13:9789024467686
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:14-11-2024
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Joriene Beks

Joriene Beks is bedrijfskundige en auteur van de bestsellers Psychologische Veiligheid, Zo vorm je vrijmoedige teams en Veldgids Psychologische Veiligheid. Samen met haar samenspelers van Securing Candor begeleidt zij zeer diverse organisaties naar een open en veilige leer- werkomgeving. Gebruikmakend van haar ruime praktijkervaring weet zij mensen en teams op onderbouwde, bevlogen én nuchtere wijze hiertoe in beweging te zetten.

Andere boeken door Joriene Beks

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leidinggeven aan psychologische veiligheid