Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Destructief leiderschap

Theorie en praktijk van leiders in verwaarloosde organisaties

Paperback Nederlands 2023 9789024451715
Verkooppositie 681Hoogste positie: 524
Nog niet verschenen, verwacht op 30‑01‑2023
37,50

Samenvatting

Het eerste Nederlandstalige overzichtswerk van de theorie en praktijk van destructief leiderschap als grondoorzaak van grensoverschrijdend gedrag en wanprestaties.

Wat maakt iemand een inspirerend leider? Dat is een veelbesproken vraag, maar een stuk minder aandacht hebben we voor de schaduwkant van leiderschap. Terwijl in veel organisaties zelfverrijking, pestgedrag en bestuurlijk wegkijken juist aan de orde van de dag zijn. Hoog tijd dus voor de vraag: wat maakt iemand een destructieve leider?

Joost Kampen muntte het concept van de verwaarloosde organisatie, die in wanorde, mismanagement en angst opereert. Leiderschap, dat bedoeld of onbedoeld destructief kan zijn, speelt hierin een sleutelrol. Hij ontsluit de beschikbare wetenschappelijke kennis over destructief leiderschap en belicht bovendien de verwaarlozende praktijken die aan dit verschijnsel ten grondslag liggen.

Destructief leiderschap behandelt de kenmerken, de gevolgen én de genezing van deze hardnekkige problematiek. Voor bestuurders, directeuren, managers, HR-specialisten, OR-leden, adviseurs en trainers bevat dit boek onmisbare kennis en handreikingen uit de praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789024451715
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:30-1-2023
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Over Joost Kampen

Joost Kampen is veranderkundige en adviseert in organisaties met ontwikkelingsproblemen. Hij heeft een achtergrond als organisatiesocioloog en promoveerde in 2011 bij professor doctor Léon de Caluwé op het concept van de verwaarloosde organisatie. Hij is verbonden aan de Ambachtsschool voor Organiseren en Veranderen en de Vrije Universiteit en doceert aan de Universiteit Twente, sioo, de Business School Nederland en aog School of Management. Hij publiceert regelmatig, ook internationaal, verzorgt een eigen leergang en doceert aan de Vrije Universiteit, Universiteit Twente, Sioo, Business School Nederland en AOG School of Management. Boeken van zijn hand zijn 'Verwaarloosde organisaties' (2011, O.a Boek van het Jaar, in 2015 in Engelse vertaling uitgegeven door Palgrave MacMillan als Emotional Abuse and Neglect in the Workplace) en 'Leren interveniëren in verwaarloosde organisaties' (2017). 'Advieswerk in verwaarloosde organisaties' is het derde boek waarin hij studie naar, en ervaringen in, verwaarloosde organisaties deelt.

Andere boeken door Joost Kampen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Destructief leiderschap