Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Verhalen veranderen

Beweging brengen in teams en organisaties

Paperback Nederlands 2022 9789024450237
Voormalig top 100Totaal 11 dagen
Verkooppositie 491Hoogste positie: 84
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wie aan verandering werkt in organisaties, komt vroeg of laat verhalen tegen. Over wat een goed team is, bijvoorbeeld. Over hoe het nu gaat. Of over hoe de toekomst eruitziet. Soms zijn ze bewust, soms wat meer impliciet, maar ze hebben altijd invloed. Door verhalen te vangen, ontrafelen en zichtbaar te maken, kun je je er samen toe verhouden en ervoor kiezen om nieuwe plotlijnen te ontwikkelen. Om zo beweging mogelijk te maken.

‘Verhalen’ in meervoud, want naast het dominante verhaal zijn er altijd andere verhalen in elke persoon, groep of organisatie. Die meerstemmigheid kan productief uitpakken: perspectieven die elkaar corrigeren, aanvullen of verdiepen. Maar net zo vaak ontstaat er een kakofonie, of doet een belangrijk deel van de invalshoeken nooit mee. Hoe zorg je dat de verschillende verhalen elkaar versterken en bijdragen aan de onderlinge verbinding? En hoe kom je samen tot nieuwe verhalen die uitnodigen tot actie?

'Verhalen veranderen' verkent de manier waarop je kunt werken met verhalen in de context van organisatieverandering en teamontwikkeling. Een praktisch boek voor zowel veranderkundigen als (team)coaches en leidinggevenden.

Naast theorie, concepten en veel voorbeelden uit de veranderpraktijk van de auteurs, vind je 18 werkvormen waarmee je zelf aan de slag kunt.

Saskia, Joeri, Martijn, Luc, Koen en Lieve werken allen als adviseur, (team)coach en procesbegeleider. Ze zijn verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company. Samen verzorgen ze ook leertrajecten en workshops over werken met verhalen in organisaties. Saskia, Luc en Joeri schreven eerder 'Waarderend veranderen: Appreciative Inquiry in de dagelijkse praktijk van managers'.

Dat verhalen belangrijk zijn op individueel niveau weten we: het brengt lijn in het leven, en helpt richting te bepalen. Dit boek onderzoekt de werking van verhalen in teams en organisaties, en geeft mooie voorbeelden, praktische werkvormen en verhelderende reflecties. Het is helder van taal en structuur, en duidelijk gebaseerd op jarenlange ervaring en gedeelde inzichten van de auteurs. - Christien Brinkgreve, emeritus hoogleraar sociale wetenschappen, auteur van 'Vertel. Over de kracht van verhalen'.

Ieder mens is een verhaal, dat weten we, maar hoe je elkaar een nieuw verhaal over vernieuwing in leidt en stap voor stap van personage tot schrijver wordt is een uitdaging voor leiders en vernieuwers. Dit prachtige boek wijst de weg, geeft houvast en laat je pas los wanneer je zelf verder kunt. - Eric Koenen, Schrijver, commissaris en adviseur.

Specificaties

ISBN13:9789024450237
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:14-10-2022
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

Verhalen veranderen - ‘Was dit boek maar eerder verschenen’
Henk Jan Kamsteeg | 27 december 2022
Sommige boeken wil ik liefst direct toepassen. Dat is voor mij het bewijs dat ik een goed boek in handen heb. Dit geldt zeker voor ‘Verhalen veranderen’ van Saskia Tjepkema, Joeri Kabalt, Martijn van Ooijen, Luc Verheijen, Koen Weber en Lieve Scheepers.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Als dit je verhaal is, wat moet dan het volgende hoofdstuk zijn?
Willem van Leeuwen 22 december 2022 ‘Ieder mens, team en organisatie leeft en werkt bewust of onbewust in een bepaald verhaal. En dat heeft invloed op het gedrag.’ Deze boodschap staat in ‘Verhalen veranderen’, geschreven door zes adviseurs van Kessels & Smit. Met twee van hen, Saskia Tjepkema en Luc Verheijen, spreken we in podcast de Boekenpraktijk over de impact van verhalen in organisaties en in de maatschappij.
interview
Verhalen kunnen je helpen, maar ook gevangen houden
Jeroen Ansink 2 december 2022 Een goed verhaal zet mensen in beweging, schrijven organisatieadviseurs Saskia Tjepkema en Koen Weber in Verhalen veranderen. In het boek beschrijven ze samen met vier collega’s hoe dit onder meer kan worden ingezet bij organisatieverandering. ‘Als de dialoog verandert, dan beweegt de rest als vanzelf mee.’

Over Saskia Tjepkema

Saskia Tjepkema is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een adviesbureau op het gebied van leren, ontwikkelen en organisatieverandering. Zij ondersteunt individuen, teams en organisaties met ontwikkelvragen.  Ze werkt graag met leidinggevenden en professionals die in hun organisatie en (daarmee) in de maatschappij echt iets willen neerzetten of vernieuwen. Die energie en mentaliteit werken aanstekelijk en maakt het mogelijk om al zoekend mee te bouwen, ook als adviseur of coach. Appreciative Inquiry is een belangrijke manier van kijken voor Saskia, die doorklinkt in veel van haar vragen en interventies. 

Andere boeken door Saskia Tjepkema

Over Joeri Kabalt

Joeri Kabalt is gefascineerd door verwondering, werken met verhalen en het leven van betekenisvolle vragen. Zij werkt met deze thema’s als veranderkundige bij Kessels & Smit, The Learning Company en schrijft er regelmatig over. Ook in haar privéleven hebben ze een belangrijke plek. Begin 2020 promoveerde Joeri op een onderzoek naar verwondering en magie in het dagelijks leven en in organisaties bij Ashridge Executive Education in Engeland. Hierbij maakte ze gebruik van de methodologie van first-person Action Research. Een persoonlijke manier van onderzoek doen waarin werk, leven en onderzoek met elkaar vervlochten zijn. Daarbij liet ze zich inspireren door haar liefde voor de natuur, wandelen, verhalen en muziek. Joeri gaat graag naar de Spaanse Pyreneeën om inspiratie op te doen in de natuur. Daarnaast haalt zij veel inspiratie uit muziek, kunst en filosofie.

Andere boeken door Joeri Kabalt

Over Martijn van Ooijen

Martijn van Ooijen is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een adviesbureau op het gebied van leren, ontwikkelen en organisatieverandering. Martijn werkt het liefst aan dynamische maatschappelijke of organisatieontwikkelingsvragen waar iets op het spel staat. Met mensen en hun verhalen uit alle geledingen, van de werkvloer tot de top. Daar schrijft hij ook graag over en is betrokken bij meerdere leergangen. Martijn’s promotieonderzoek voor de leerstoel cultuurverandering van de Vrije Universiteit Amsterdam, richt zich op de manier waarop mensen in en rond organisaties verschillende ‘urgentie verhalen’ produceren en hoe die verhalen op elkaar inwerken. Daarin experimenteerde hij met verschillende verhaaltechnieken en narratieve interventiemethodes. Ook schreef hij samen met anderen het boek ‘Imperfecte Adviseur, persoonlijke verhalen over het werk’ waarin een zestal adviseurs hun eigen imperfectie blootleggen.

Andere boeken door Martijn van Ooijen

Over Luc Verheijen

Luc Verheijen is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een adviesbureau op het gebied van leren, ontwikkelen en organisatieverandering. Hij werkt er graag vanuit verschillende rollen, die elk een eigen dynamiek en energie hebben. - Ondernemer, hierbij gaat het met name over de verbinding met andere initiatieven nemen die van waarde zijn. - Adviseur, waarbij Luc werkt rond organisatie- en innovatievraagstukken in heel diverse contexten. Appreciative Inquiry biedt daarbij een perspectief om telkens te kijken wie relevante actoren zijn, en ho e je hen kan ondersteunen in het creëren van krachtige onderlinge verbindingen. - Auteur, schrijven is een manier om het eigen leren vorm te geven, en tevens een kans om bij te dragen aan ontwikkelingen in het vakgebied.

Andere boeken door Luc Verheijen

Over Koen Weber

Koen Weber begeleidt teams, leiders, professionals en organisaties die in ontwikkeling zijn. Hij is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een adviesbureau op het gebied van leren en organisatieverandering. Zijn nieuwsgierigheid is gericht op de vraag hoe je als mensen onderling ruimte kunt creëren voor meerdere perspectieven en je bewust kunt worden van patronen. Twee belangrijke sleutels voor het ontwikkelen van nieuw gedrag. Het verder versterken van menselijkheid in samenwerkingen is voor hem een belangrijk vertrekpunt. Hij gelooft erin dat wanneer een team zich onderling verbonden voelt en mensen persoonlijk betekenis kunnen geven aan een verandering, er meer richting en energie ontstaat voor gezamenlijk handelen. Inspiratie krijgt Koen uit alle ontmoetingen die hij heeft met opdrachtgevers en collega’s. Oorspronkelijk opgeleid als bedrijfskundige leest hij ook nog graag geschiedenisboeken. Met name van verhalen van mensen in uitdagende omstandigheden leert hij telkens weer over thema’s als veerkracht, leiderschap en ontwikkeling.

Andere boeken door Koen Weber

Over Lieve Scheepers

Lieve Scheepers werkt als zelfstandig adviseur, procesbegeleider en coach in het vakgebied van leren, ontwikkelen en verandervraagstukken. Ze heeft een fascinatie voor alles wat te maken heeft met de invulling van samenwerkingsrelaties. Hoe verhouden mensen zich tot zichzelf, tot elkaar en wat gebeurt er groepsdynamisch als er in een team aan een bepaald doel gewerkt wordt? Met ‘Hecht Mens en Organisatie’ geeft ze uitdrukking aan het belang en haar plezier om mensen vanuit warme menselijkheid samen te brengen rond een actueel vraagstuk, iets wat ze voor zichzelf en met elkaar willen in de context waarin ze leven en werken. In een sfeer waarin mensen zich openen voor zichzelf en voor de ander. Zodat via het vertellen van en luisteren naar elkaars verhalen goed, hecht en gezond verder gewerkt kan worden aan de opdracht, als mens en als collega’s. Op een zinvolle, vervullende en vreugdevolle manier.

Andere boeken door Lieve Scheepers

Inhoudsopgave

In dit boek 7

DEEL I VERHALEN EN VERANDEREN 10
1 Verhalen maken de organisatie 12
2 Verhalen in soorten en maten 18
3 Verhaalvaardigheid: het vermogen om te werken met verhalen 22
4 Verhalen delen: een vertel- en luistersetting creëren 31
5 Organisatiejournalistiek 37

DEEL II VERHALEN(D) VERANDEREN IN DE PRAKTIJK 40
6 Sta mij toe een verhaal te vertellen: elkaar ontmoeten als mensen 42
7 Op verhaal komen: in welk ‘plot’ bevinden we ons eigenlijk? 47
8 Je verhaal herschrijven en regie nemen: auteurschap en autonomie 53
9 Nieuwe mogelijkheden ontdekken door je eigen verhaal tegen het licht te houden 59
10 Verhalen als brug tussen leefwerelden: relaties versterken 65
11 Spanning doorbreken: hoe verhalen het gesprek weer kunnen openen 71
12 Ruimte maken voor en door verschil: meerstemmigheid versterken 77
13 Verhalen als spiegel: samen op het balkon en in de klei 82
14 Vertroebelen en verhelderen: in welk verhaal stap ik nu? 87
15 Een storm van buiten: gezamenlijk stevig blijven staan 91
16 Een verhaal als stap naar actie (en een uitnodiging om mee te doen) 98
17 Durf te varen op fantasie: de verbeelding oprekken met verhalen 104
18 Smelt de ijsberg? Hoe verhalen de verre toekomst dichterbij kunnen brengen 110

DEEL III AAN DE SLAG: VERHALENDE WERKVORMEN 118
A Als veranderaar scherp blijven op je eigen verhaal 120
B Starten met een check-in 125
C Achtergrondverhalen expliciteren en delen 128
D Een historielijn maken 132
E Het oerknalinterview 136
F Ik hoor het verhaal van … 139
G Je eigen verhaal als sprookje 142
H Taal geven aan je verhaal via een metafoor 145
I Verhalen herschrijven 149
J Deconstructie van verhalen 152
K Je mindset ontdekken en uitdagen 155
L Grote en kleine verhalen jutten 158
M Monologen meervoudig maken 160
N Wat is de titel van dit verhaal? 164
O High Impact Storytelling 167
P Samen een verhaal maken 170
Q Bouw je eigen verhaal in zes stappen 172
R Generatieve thema’s en beelden maken 175

DEEL IV ONZE ROL ALS VERHALEND VERANDERAAR: REFLECTIES 179

Bronnen 188

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verhalen veranderen