Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De welvaart van landen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789024431045
Direct te downloaden

Samenvatting

De welvaart van landen, of voluit Een onderzoek naar de aard en de oorzaken van de welvaart van landen, van Adam Smith geldt als een van de grootste klassiekers uit de economische wetenschap en het verlichtingsdenken. Het boek werd gepubliceerd in 1776, aan de vooravond van de industriële revolutie. Beroemd is de metafoor van de ‘onzichtbare hand’ van de markt, waarmee Smith grondlegger werd van het moderne kapitalistische gedachtegoed en de liberale ideologie.

De welvaart van landen is een van de basisteksten van de economische wetenschap: Smith analyseert onder andere de oorsprong van geld, het belang van loon, de verdeling van arbeid, een internationale vrije markt, winst en schuld. Daarnaast houdt hij zich uitgebreid bezig met kwesties als de rechtvaardigheid van het economische systeem, de verdeling tussen private en publieke werken en de geschiedenis van de kapitalistische samenleving.

Dit grote werk groeide in (bijna) 250 jaar uit tot een van de pijlers onder de verdere ontwikkeling van de economische wetenschap, maar ook onder die van de ethiek, de sociale en politieke filosofie, de geschiedwetenschap en de bestuurs- en bedrijfskunde. Samen met Het kapitaal van Karl Marx behoort het tot de meest geciteerde werken in de sociale wetenschappen.

Specificaties

ISBN13:9789024431045
Trefwoorden:economie, welvaart
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:1028
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:24-6-2019
Hoofdrubriek:Filosofie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Welvaart van landen - 'Geen excuus meer om Adam Smith niet te lezen'
Sippy van Akker | 26 juli 2019
De welvaart van landen is de vertaling van het boek dat iedereen nog van zijn of haar economielessen kent als de Wealth of Nations (1776) van de grondlegger van de economie Adam Smith.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Adam Smith

Adam Smith (1723-1790) was een Schotse econoom en moraalfilosoof ten tijde van de verlichting. In 1759 verscheen zijn filosofische klassieker The Theory of Moral Sentiments (1759). Met The Wealth of Nations (1776) verwierf hij blijvende roem als grondlegger van het economisch liberalisme.

Andere boeken door Adam Smith

Inhoudsopgave

Ten geleide - Jabik Veenbaas
Geraadpleegde literatuur
Verantwoording

Een onderzoek naar de aard en de oorzaken van de welvaart van landen

Inleiding tot en opzet van het werk

Boek I
De oorzaken van de verbetering van de arbeidsproductiviteit en van de natuurlijke wijze waarop die arbeidsproductiviteit over de verschillende lagen van de bevolking wordt verdeeld

Boek II
Het wezen, de vorming en de inzet van kapitaal

Boek III
Hoe de welvaart in verschillende landen op verschillende wijzen toeneemt

Boek IV
Politiek-economische systemen

Boek V
De inkomsten van de vorst of de staat

Appendix

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De welvaart van landen