Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Reflectiespel 1 - De basis van alle competenties

Spel (h) Nederlands 2012 9789024401772
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verkooppositie 1898Hoogste positie: 51
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Reflecteren is een vorm van leren die je emotionele intelligentie vergroot, het helpt je effectiever te handelen, omdat je bewust stilstaat bij je ervaringen, je gedrag en het effect dat dit heeft op anderen. Het is de basis voor succesvol gedrag in uw werk en studie en ligt ten grondslag aan andere competenties zoals bijvoorbeeld samenwerken. Het Reflectiespel 1 helpt je om je reflectievermogen (verder) te ontwikkelen.

'Het Reflectiespel 1' bestaat uit 120 kaarten, verdeeld rond 5 thema’s, waarmee we dagelijks veelvuldig in ons werk of studie in aanraking komen. Je kunt het spel alleen en met anderen spelen.

Het spel kent 10 startvragen en 10 kaarten met blinde vlekken, en van 5 thema’s ieder 20 kaarten, totaal 120 kaarten. Ieder thema kent een JOKER, een kaart voor alle spelers.

Het spel bevat de thema’s die de volgende competenties vertegenwoordigen:
- Resultaatgerichtheid, bijvoorbeeld: Hoe resultaatgericht vinden je medespelers je? En op welke vlakken?
- Communicatie, bijvoorbeeld: Met wie praat je het makkelijkst en het moeilijkst en hoe komt dat?
- Planmatig werken, bijvoorbeeld Hoe tevreden ben je over je wijze van aanpak om doelen te bereiken?
- Samenwerken, bijvoorbeeld: Welke rol vervul je meestal als je samenwerkt met anderen?
- Omgaan met conflicten, bijvoorbeeld: Wanneer en waarover heb je de laatste keer ruzie gekregen? - Wat was jouw bijdrage?

Doel van het spel
Het doel van 'Het Reflectiespel 1' is je reflectievermogen (verder) te ontwikkelen, het vergroten van je zelfkennis en de dynamiek met anderen. Het spel helpt je om je andere competenties sneller eigen te maken op een serieuze en speelse manier door middel van zelfreflectie en feedback van medespelers. Wie zich meer bewust is van de dynamiek tussen zichzelf en anderen, zal authentieker en effectiever reageren.

Voor wie?
'Het Reflectiespel 1' is bedoeld voor iedereen die de kunst van het reflecteren wil leren of dat aan anderen wil leren zoals: professionals, managers en medewerkers, coaches, collega-coaches, supervisoren, loopbaanbegeleiders, docenten in de rol van tutoren, projectbegeleiders, studiebegeleiders en intervisiegroepen studenten.

Specificaties

ISBN13:9789024401772
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:220
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:11-4-2018
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Leren in interactie met het Reflectiespel
Bert Peene | 23 november 2010
Er zijn inmiddels rondom reflecteren vele publicaties verschenen. Het zijn vooral boeken en dat is jammer, vindt Marijke Lingsma, want wat geschreven is beklijft in de regel nooit zo lang. Leren in interactie doet het veel beter en daarom ontwikkelde zij samen met twee docenten van de Haagse Hogeschool het Reflectiespel.
Lees verder
recensie
Reflectiespel 1
Marianne Eussen | 24 juni 2010
Om als leidinggevende succesvol te zijn is het belangrijk zelfkennis te hebben en te weten wat uw sterke en zwakke kanten zijn. Het valt vaak niet mee om diep van binnen te kijken naar uw eigen gedrag en dan eerlijk te zijn naar je uzelf. Met het 'Reflectiespel 1' laten Marijke Lingsma, Marijke Sybesma en Jan Oosting u op een ongedwongen manier kritisch naar uzelf kijken.
Lees verder

Lezersrecensies

3.4 van de 5
7 stemmen
2
2
0
3
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Marijke Lingsma: ‘Acties, doen, nat gaan en weer een keer oefenen met anderen: dat blijft hangen’
Bert Peene 5 mei 2010 Leren in interactie geldt al jaren als een van de krachtigste concepten voor het vergroten van persoonlijke effectiviteit. Vooral spelvormen bieden daartoe uitstekende mogelijkheden, met name spellen die ontwikkeld zijn volgens het principe ‘less is more’. In dat genre geldt Peter Gerrickens al jaren als dé autoriteit, maar inmiddels stijgt de ster van Marijke Lingsma met stip. M&L sprak met haar naar aanleiding van de ‘Reflectiespellen’ (Reflectiespel 1 en Reflectiespel 2) dat kort geleden verscheen en tot stand kwam in samenwerking met HBO-docenten Marijke Sybesma en Jan Oosting.

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter en ex-directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, nu mastercoachopleider, en wordt binnen het coachvak gezien als toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Marijke Sybesma

Marijke Sybesma is docent supervisiekunde en competentiegerichte coach/opleider aan de Haagse Hoge School, programmaleider van de nieuwe masteropleiding Organisatiecoach, en vice-voorzitter van Stichting Coach!. Beide auteurs behoren tot de werkgroep die geleid heeft tot de oprichting van deze stichting.

Andere boeken door Marijke Sybesma

Over Jan Oosting

Jan Oosting is programmamanager van het expertisecentrum aan de Haagse Hoge School.

Andere boeken door Jan Oosting

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Reflectiespel 1 - De basis van alle competenties