Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De jeugd is tegenwoordig

SOCIAAL | EENZAAM | LUI | COOL | BRAAF | SLIM | REBELS

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789020998788
Direct te downloaden

Samenvatting

Feit. De nieuwe jongeren zijn anders. Maar zijn ze slimmer en sneller? Of zijn ze liever lui dan moe? Zijn ze traditioneler of net weer niet? 'De jeugd is tegenwoordig' geeft u een herkenbaar en correct beeld van de jongeren van nu. In hun toegankelijke en spitse stijl, onderzoeken jongerenexperts Pedro De Bruyckere en Bert Smits de meest hardnekkige mythes over jongeren om ze nadien te nuanceren of zelfs radicaal ontmaskeren. Bovendien komt u te weten hoe u het best omgaat met jongeren thuis, in de klas en op het werk. Kortom, een inspirerend boek voor iedereen die wil kennismaken met de nieuwe generatie jongeren.

'De werknemer wordt een schaars goed. Daarom moeten werkgevers de jongeren van nu begrijpen om ze aan te trekken. Door het lezen van De jeugd is tegenwoordig zetten ze alvast een stap in de goede richting!' - Frank van Massenhove, voorzitter FOD Sociale Zekerheid

'Na alle grote woorden van hard schreeuwende marketeers, die onze jeugd vooral zien als een groep waaraan te verdienen valt, zien Pedro De Bruyckere en Bert Smits jongeren niet als consumenten, maar als pubers, leerlingen, werknemers, burgers - als mensen, kortom.' - Justine Pardoen, hoofdredacteur Ouders Online en specialist mediaopvoeding bij Mijn Kind Online.

'Een heerlijk nuchter verhaal waarin de jongere van nu wordt beschreven zoals hij is en niet zoals we altijd maar denken (of hopen, of vrezen). Fijn leesvoer waarin hardnekkige mythes ontkracht worden zodat er een positief beeld achterblijft van onze jeugd. Een aanrader!' - Inez Groen, auteur Generatie Einstein

'Ouders, leerkrachten en leidinggevenden doen er wel degelijk toe in het leven van jongeren. De auteurs slagen erin om deze relaties te herdefiniëren met woorden als open, authentiek, transparant en passievol, maar ook met een woord als verantwoordelijkheid. Een opsteker voor wie dagelijks investeert in de ontwikkeling van onze toekomst!' - Stijn Dhert, decaan Groep T - Leuven Education College

Specificaties

ISBN13:9789020998788
Trefwoorden:jeugd, generatie
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:191
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:5-9-2012
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (2)

De jeugd is tegenwoordig
Willem Poppe | 13 maart 2012
'De jeugd van tegenwoordig' is een uitspraak die al decennia lang gebruikt wordt. Als de jeugd weer eens (negatief) in het nieuws is, wordt vaak hoofdschuddend gesteld dat het tegenwoordig niet veel meer gedaan is met de jeugd. In het boek 'De jeugd is tegenwoordig' geven de jongerenexperts Pedor De Bruyckere en Bert Smits een toegankelijke en spitse uiteenzetting van de nieuwe jeugdcultuur. Zij laten op een relativerende wijze zien dat de jeugd tegenwoordig sociaal, eenzaam, lui, cool, braaf, slim en rebels is. Maar ook wat de oorzaken hiervan zijn en hoe opvoeders hiermee om kunnen gaan.
Lees verder
De jeugd is tegenwoordig
Mark Scheijde | 23 januari 2012
Met 'De jeugd is tegenwoordig' willen Pedro De Bruyckere en Bert Smits inzicht geven in een nieuwe generatie. Ze hebben namelijk de overtuiging dat het belangrijk is om de nieuwe generatie te leren begrijpen omdat het ook helpt om te begrijpen in welke richting de samenleving beweegt. Ze slagen daarin zonder de jeugd van tegenwoordig in een hokje te duwen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Pedro De Bruyckere

Pedro De Bruyckere is pedagoog en (jongeren)onderzoeker aan de Arteveldehogeschool. Hij is een veelgevraagde spreker in binnen- en buitenland. Als echte mythbuster slaagt hij er steeds in op een grappige, toegankelijke manier complexe materie uit te leggen. De Bruyckere is co-auteur van' De Jeugd is tegenwoordig' en 'Jongens zijn slimmer dan meisjes'.

Andere boeken door Pedro De Bruyckere

Over Bert Smits

Bert Smits is sociaalpedagoog en begeleidt als zelfstandig adviseur organisaties bij veranderprocessen. Hij doet dat onder meer vanuit coöperatieve 'Levuur', gespecialiseerd in participatieprocessen. Verder heeft hij zijn eigen adviesbureau en is hij als vrij onderzoeker verbonden aan Groep T Leuven Education college.

Andere boeken door Bert Smits

Inhoudsopgave

Dankwoord
Algemene inleiding

Deel I - Is de jeugd tegenwoordig...?
-Inleiding
-Is de jeugd van tegenwoordig 40?
-Is de jeugd van tegenwoordig anders?
-Is de jeugd van tegenwoordig grenzeloos?
-Is de jeugd van tegenwoordig moeilijk?
-Is de jeugd van tegenwoordig rebels?
-Ziet de jeugd van tegenwoordig het nog zitten?
-Zijn de jongeren van tegenwoordig digital natives?
-Is de jeugd van tegenwoordig mediawijs?
-Is de jeugd van tegenwoordig dom?
-Kan de jeugd van tegenwoordig niet meer schrijven?
-Heeft de jeugd van tegenwoordig nog echte vrienden?
-Gelooft de jeugd van tegenwoordig nog in de liefde?
-Is de jeugd van tegenwoordig lui?
-Zijn de jongeren van tegenwoordig luxebeesten?

Deel II - De jeugd is tegenwoordig: thuis, in de klas, op het werk
-Inleiding
-Ouders en jongeren in een digitale wereld
-De jongere in de klas
-De jongere op het werk
-Tot slot: rust, samen en optimisme

Referenties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De jeugd is tegenwoordig