Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Leefwerelden van jongeren

thuis, school, media en digitale cultuur

Paperback Nederlands 2019 9789046906521
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In welke werelden bewegen jongeren zich? Waar hechten zij waarde aan? Wat betekenen sociale media voor hen en hoe maken zij er gebruik van? Leefwerelden van jongeren gaat over het dagelijkse leven van jongeren: thuis, op school, met hun vrienden en als grootgebruikers van media en digitale cultuur. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van jongeren, zichtbaar gemaakt via voorbeelden en illustraties uit (inter)nationaal wetenschappelijk onderzoek, berichtgeving in de (sociale) media en websites.
Het eerste deel van het boek gaat over het leven van jongeren thuis. Hierbij wordt ingegaan op de rol van het gezin, vriendschappen, jeugdcultuur, uiterlijk, seks en liefde. Het tweede deel beschrijft het leven op school, een plek waar alle jongeren naartoe gaan en jongeren met andere achtergronden tegenkomen. In deel drie staat de rol van media en de digitale cultuur centraal. Hier gaat het over hoe jongeren hun levens vormgeven met behulp van 'nieuwe' en 'oude' media; en hoe die media onderwerp en aanstichter zijn van mythevorming en morele paniek over jongeren.
Ook voor deze derde druk hebben lectoraten van verschillende hogescholen de handen ineengeslagen. De inhoud van het boek is aangepast op grond van actuele kennis over leefwerelden van jongeren. Denk aan ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie en de bijna grenzeloze mogelijkheden van (sociale) media. Ook is er aandacht voor sexting, diversiteit en sociale ongelijkheid.
Dit boek is bedoeld voor (toekomstige) professionals die te maken hebben met uiteenlopende groepen jongeren. Het is geschikt voor de hbo-opleidingen pedagogiek, social work, sociaal juridische dienstverlening en de lerarenopleidingen.
Joke Hermes is lector Media, Cultuur & Burgerschap. Roel van Goor is associate lector Jeugd en Samenleving en Machteld de Jong is lector Diversiteitsvraagstukken. Zij zijn alle drie werkzaam bij Hogeschool Inholland.

Specificaties

ISBN13:9789046906521
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:271
Uitgever:Coutinho
Druk:3
Verschijningsdatum:23-4-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Roel van Goor

Roel van Goor is associate lector Jeugd en Samenleving bij Hogeschool Inholland. Bij Uitgeverij Coutinho heeft hij als co-auteur meegeschreven aan Leefwerelden van jongeren.

Andere boeken door Roel van Goor

Over Machteld de Jong

Machteld de Jong (1972) werkt bijna 20 jaar in het hoger onderwijs als docent en onderzoeker, met als focus het studiesucces van (allochtone) studenten en diversiteit in brede zin van het woord. Ze schreef eerder Diversiteit in het Hoger Onderwijs, over de onderlinge relaties tussen docenten en (allochtone) studenten. Sinds 2016 is zij associate lector ‘Diversiteit in Organisaties’.

Andere boeken door Machteld de Jong

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leefwerelden van jongeren