Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Competent adviseren

Professioneel aan het werk!

Paperback Nederlands 2019 9789001891954
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Hogeropgeleiden moeten tijdens hun werk, op basis van vakkennis en ervaring, geregeld adviezen aan anderen verstrekken. Bij een ingewikkeld probleem met verschillende stappen wordt vaak een adviestraject uitgevoerd. Competent adviseren helpt studenten bij het zelfstandig uitvoeren van zo’n traject door middel van het ‘Tienstappenplan Adviseur’. Dit stappenplan kan direct in de praktijk worden toegepast.

Competent adviseren biedt de student een optimale en praktische voorbereiding op zijn rol als adviseur in de latere beroepspraktijk. Het is daarom ook zeer geschikt als hulpmiddel bij de uitvoering van een stage, afstudeeropdracht- of onderzoek. Het boek draagt tevens bij aan het ontwikkelen van competenties op het gebied van adviseren. Via de oefeningen en opdrachten kan de student oefenen met de verschillende onderdelen van het adviestraject. Na het doorlopen van dit boek zullen studenten zelfbewuster en met meer zelfvertrouwen een adviestraject uitvoeren.

In deze vierde editie is er meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en voor duurzaamheid in het kader van de opdrachtformulering. Ook wordt meer aandacht besteed aan timemanagement en stressmanagement. Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over het blijven ontwikkelen van je professionele en persoonlijke competenties als adviseur. Ten slotte zijn er b een groot aantal onderwerpen video’s van flitscolleges gemaakt.

De site van de uitgever biedt digitale ondersteuning bij dit boek. De unieke code voorin dit boek geeft toegang tot dit materiaal, onder andere:
– handige checklists
– video's van flitscolleges

Specificaties

ISBN13:9789001891954
Trefwoorden:consultancy, Adviseren
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:Noordhoff
Druk:4
Verschijningsdatum:27-12-2019
ISSN:

Lezersrecensies

3.5 van de 5
2 stemmen
1
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Roel Grit

Drs. Roel Grit (1954) studeerde fysische scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens doceerde hij jarenlang scheikunde, warenkennis en voeding. Hij werkte als informatieanalist en projectleider in de automatisering bij KPN. Ook had hij meer dan twintig jaar een automatiseringsbureau. Van zijn eerste boek en bestseller Projectmanagement zijn in de loop der jaren zo’n half miljoen exemplaren verkocht. Bij Noordhoff verschenen van zijn hand meer dan 15 boeken over management en een boek over muziektheorie. De laatste acht jaren van zijn carrière pakte hij zijn oude liefde weer op en doceerde scheikunde- en natuurkundevakken de chemische opleidingen van NHL Stenden hogeschool in zijn woonplaats Emmen.

Andere boeken door Roel Grit

Over Marco Gerritsma

Marco Gerritsma studeerde bedrijfseconomie in Groningen. Hij was tien jaar als docent verbonden aan de voormalige Hogeschool Drenthe. Vervolgens werkte hij als consultant drie jaar bij het Kenniscentrum Drenthe. Sinds 2003 is Marco Gerritsma (www.marcogerritsma.nl) werkzaam als zelfstandig adviseur voor M2 Consult (www.m2consult.nl) en houdt hij zich voornamelijk bezig met advisering op het gebied van compliance, risicomanagement en strategiebepaling. Marco Gerritsma werkt gestructureerd en gebruikt een helder en 'no-nonsense' taalgebruik. De boeken van deze auteur zijn praktisch en overzichtelijk en daardoor goed leesbaar en direct toepasbaar.

Andere boeken door Marco Gerritsma

Inhoudsopgave

Studiewijzer

1. Adviseur
2. Speelveld van de adviseur
3. Tienstappenplan Adviseur
4. Sociale en communicatieve competenties
5. Persoonlijke adviescompetenties
6. De complete adviseur
7. Hulpmiddelen voor de adviseur

Literatuur
Bijlagen
Over de auteurs
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Competent adviseren