Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Klinische psychologie

Theorieën en psychopathologie

Gebonden Nederlands 2015 9789001846244
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Klinische psychologie' is een Nederlandstalig standaardwerk op het gebied van klinische psychologie. Het geeft je heldere informatie over het klinische veld, psychische stoornissen bij volwassenen, diagnostiek en behandelmethoden.

Waarom kiezen voor 'Klinische psychologie'?
- standaardwerk op het gebied van klinische psychologie;
- geheel aangepast aan de DSM-5;
- interactieve digitale toetsvragen en een begrippentrainer.

Het boek bestaat uit vier delen. De eerste twee delen laten je kennis maken met het vakgebied en de verschillende theoretische benaderingen. Deel 3 geeft je inzicht in classificatie en diagnostiek en Deel 4 geeft een uitgebreide toelichting bij de verschillende psychische stoornissen en behandelmethoden. Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de meest recente theorieën en onderzoeksbevindingen en er is veel aandacht voor de toepassing van de theorie in de praktijk.

De stoornissen worden besproken aan de hand van heldere casuïstiek. Telkens gevolgd door een beschrijving van de stoornis, de classificatie en diagnostiek. Ten slotte leer je welke behandelingsmogelijkheden toegepast kunnen worden en welke effecten je daarmee kunt realiseren.

Deze volledig geactualiseerde derde editie van 'Klinische psychologie' is een stuk minder omvangrijk dan de vorige editie. Ook is er meer aandacht voor de toepassing van de theorie in de dagelijkse praktijk, voor diagnostiek en behandelmethoden. Deze editie is hierdoor zeer geschikt voor zowel het wetenschappelijk als het hoger onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789001846244
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:600
Uitgever:Noordhoff
Druk:3
Verschijningsdatum:22-8-2015
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Henk van der Molen

Prof. dr. Henk T. van der Molen is hoogleraar psychologie bij het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bij de Faculteit Psychologie van de Open Universiteit Nederland. Zijn leeropdracht Arbeid en Onderwijs heeft onder meer betrekking op de ontwikkeling van innovatieve vormen van vaardigheidstraining en de beoordeling van de effecten daarvan. Momenteel is hij decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit. Voorheen was hij gedurende 8 jaar voorzitter van het Nederlands Instituut van Psychologen. Hij promoveerde in 1985 bij Gerrit Lang en Adriaan de Groot cum laude op een onderzoek naar de effecten van cursussen voor verlegen mensen.

Andere boeken door Henk van der Molen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Klinische psychologie