Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Praktijkonderzoek voor sociaal werk

Paperback NL 2021 9789001734114
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

- Geheel gericht op praktijkonderzoek (kwalitatief en kwantitatief) binnen Social Work / Sociaal Werk;
- zeer concrete en toepasbare aanpak;
- sluit geheel aan bij het Landelijk opleidingsdocument
sociaal werk.

Praktijkonderzoek voor Sociaal Werk doorloopt stapsgewijs het hele traject van een praktijkgericht onderzoek: van brede oriëntatie tot en met rapportage. Daarbij komt de toepassing van de verschillende onderzoeksinstrumenten – zoals interview, observatie en vragenlijst – uitvoerig aan bod. Het boek is voorzien van vele praktische en realistische voorbeelden en geïllustreerd met aansprekende cartoons.

Praktijkonderzoek voor Sociaal Werk is geschreven vanuit studentenoptiek en geeft concrete handvatten voor elke stap in het onderzoek. Het boek stimuleert een onderzoekende houding van de lezer.

Motivatie van de auteur om dit boek te schrijven:

“Studenten zien soms tegen onderzoek op. Als je de drempels slecht leren ze het nut en het leuke van onderzoek kennen.”

~ Joep Brinkman ~

Praktijkonderzoek voor Sociaal Werk is geschikt voor alle (bachelor)opleidingen in het sociale domein. Afhankelijk van de inrichting van de opleiding kan het boek soms al in de propedeuse, maar in ieder geval in de hoofdfase worden ingezet. Het boek is in elk geval essentieel voor de afstudeerfase.
Studenten en docenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. meerkeuzevragen per hoofdstuk, aanbevolen literatuur, hulpmiddelen en webverwijzingen.

Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf (URL TOEVOEGEN: https://bookshelf.nl/). Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL invoegen: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns)

Joep Brinkman studeerde andragologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij specialiseerde zich daarbij in onderzoek, organisatieadvies en vaardigheidstraining. Brinkman heeft tientallen jaren ervaring met (het begeleiden van) praktijkgericht onderzoek in het hbo. Tot aan zijn recente pensionering werkte hij als docent bij de Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool.

Daarnaast schrijft Brinkman studieboeken, geeft trainingen en cursussen en adviseert bedrijven vanuit zijn eigen adviesbureau.

Specificaties

ISBN13:9789001734114
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:233
Uitgever:Noordhoff
Verschijningsdatum:27-1-2021
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkonderzoek voor sociaal werk