Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Feitenkennis

Tien redenen waarom we een verkeerd beeld van de wereld hebben en het beter gaat dan je denkt

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9789000351237
Direct te downloaden

Samenvatting

Hou je bij de feiten in een tijd van fake news en alternative facts

Waar bij velen van ons het angstzweet uitbreekt zodra het woord 'statistiek' ter sprake komt, zag Hans Rosling het als zijn missie om het belang van data en feiten in onze kijk op de wereld aan te moedigen, en het liefst op een zo’n vermakelijk mogelijke manier.

In dit opmerkelijke boek onderzoekt Rosling globale trends aan de hand van populaire misvattingen als 'er zijn twee soorten landen: rijk en arm' en 'de natuur is altijd goed'. Dit doet hij in zijn karakteristieke persoonlijke stijl die velen zullen kennen van zijn spraakmakende TED Talks.

Volg deze datakunstenaar voor een allerlaatste keer in zijn wondere wereld van de statistiek waarmee hij aantoont dat zelfs het ogenschijnlijk onmogelijke toch mogelijk is. We houden er niet van om voor de gek gehouden te worden, en daarom helpt Rosling ons de feiten te omarmen om zo de wereld in een ander daglicht te zien.

Specificaties

ISBN13:9789000351237
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:304
Druk:1
Verschijningsdatum:5-4-2018
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Feitenkennis - 'Verplichte kost'
Sjors van Leeuwen | 20 februari 2019
Feitenkennis van Hans Rosling is verplichte kost voor politici, bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en professionals. Het boek laat zien dat de wereld de afgelopen vijftig jaar op tal van fronten spectaculair is verbeterd.
Lees verder
recensie
Feitenkennis - 'Een inspirerend en onthullend boek'
Dave van Ooijen | 30 oktober 2018
Wat is op dit moment de gemiddelde levensverwachting in de wereld? Hoeveel meisjes in lage inkomenslanden maken de basisschool af? Waar woont het grootste deel van de wereldbevolking? Welk percentage van de wereldbevolking leeft in armoede?
Lees verder
recensie
Feitenkennis
Peter de Roode | 8 oktober 2018
Misschien is Feitenkennis van Hans Rosling wel een van de belangrijkste boeken van het afgelopen jaar. Het heeft zowel een ongemakkelijke maar tegelijkertijd een hoopvolle boodschap. Feitenkennis is niet alleen een managementboek maar is ook geschikt voor alle docenten in het onderwijs en voor ouders die hun kinderen een goed tegenwicht willen meegeven voor het vele negatieve nieuws dat dagelijks onze huiskamer wordt in geslingerd.
Lees verder
recensie
Feitenkennis - 'Laat je anders naar beweringen kijken'
Carla Verwijs | 26 september 2018
Onze kennis van de wereld is verouderd. Daarom denken we dat het veel slechter met de wereld gaat, bijvoorbeeld als het gaat om educatie van meisjes, dan de werkelijkheid is.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
7 stemmen
7
0
0
0
0

Over Hans Rosling

Hans Rosling was een Zweedse arts en hoogleraar Internationale Gezondheid. Hij was adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie en UNICEF, en medeoprichter van Gapminder. Daarnaast presenteerde hij wetenschappelijke documentaires op de BBC, gaf hij een van de best bekeken TED Talks aller tijden, en behoorde tot 'the 100 most influential people' volgens Time Magazine. Hij overleed op 7 februari 2017 op 68-jarige leeftijd en wijdde de laatste jaren van zijn leven aan het schrijven van dit boek.

Andere boeken door Hans Rosling

Inhoudsopgave

Van de auteur

Inleiding
1 Het kloofinstinct
2 Het negativiteitsinstinct
3 Het rechte-lijninstinct
4 Het angstinstinct
5 Het grootte-instinct
6 Het generalisatie-instinct
7 Het lotsinstinct
8 Het eenperspectiefinstinct
9 Het zondebokinstinct
10 Het urgentie-instinct
11 Feitenkennis in de praktijk
De Feitenkennis-vuistregels

Uitleiding
Dankwoord
Appendix
Noten
Bronnen
Biografische gegevens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Feitenkennis