Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Van passie naar boek - 'Aanrader voor wie zelf een boek wil uitgeven'

Een boek schrijven. Volgens mij staat dat bij ontzettend veel mensen wel ergens op hun bucketlist. Bij mij ook. Al een jaar of 5. Tijd om daarmee aan de slag te gaan! Maar dan natuurlijk wel goed voorbereid.

Wieger Waardenburg | 3 juni 2020 | 2-3 minuten leestijd

En daar komt Van passie naar boek om de hoek kijken. Denk je er net als ik over om een boek te schrijven? Maar heb je even een beetje opstarthulp nodig? En wil je weten wat er allemaal op je afkomt? Dan is Van passie naar boek zeker een aanrader.

Herkenbaar

Is een boek schrijven niet moeilijk? Waar begin ik (aan)? Zitten er lezers op mijn boek te wachten? Deze vragen weerhouden veel schrijvers in de dop ervan om hun eigen boek te gaan schrijven. Jammer, dat vindt ook Hanneke de Wit, en daarom doet ze een boekje open over... het schrijven en uitgeven van een boek.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een boek uit te geven. En het kan zelfs redelijk risicoloos. Er zijn alleen heel veel keuzes die je moet maken.

Vogelvlucht
Het boek neemt je in vogelvlucht mee door het proces ‘van idee naar boek'. Op hoofdlijnen zijn er na het ontstaan van je idee (slechts) 4 belangrijke stappen die je moet uitvoeren:
- Schrijven
- Ontwerpen
- Drukken
- Uitgeven

Deze stappen worden in het boek allemaal toegelicht.  

Antwoord op praktische vragen
Tijdens het uitgeefproces kom je allerlei praktische vragen tegen. Welke papiersoort neem je? Ga je voor een paperback of voor een hardcover boek? Hoe geef je correcties aan in PDF? Welke fouten komen in het opmaakproces het meest voor? Hoe kom je aan een ISBN? Hoe bereken je de verkoopprijs en wat houd je daar dan aan over? De in het boek opgenomen checklists zijn daarbij een welkome aanvulling.

Focus: boek als marketingtool
Het boek heeft een focus op het uitgeven van non-fictie. Het boek neemt een boek als marketingtool voor je bedrijf als uitgangspunt en heeft vooral aandacht voor het zelf uitgeven van je boek. Het hele 4e deel van het boek is daar namelijk op gericht.

Boek vanuit lezer
Het boek stimuleert je om, geheel volgens marketinggedachte, je lezer centraal te stellen. Voordat je eerste letter op papier staat, denk je na over persona's. Wie wil ik bereiken? En wat is het doel van mijn boek? Vervolgens werk je toe naar een boekconcept en zorg je voor structuur: in boekopbouw en planning.

Eindoordeel
Van passie naar boek is duidelijk geschreven. Het leest prettig weg en is zeker waardevol voor iedereen die overweegt om een boek uit te geven. Zeker wanneer je niet echt een idee hebt van waar je moet beginnen of waar je aan begint. En mocht je overwegen om zelf een boek uit te geven, koop dit boek dan zeker. Want door al die praktische tips verdient het boek zich meer dan terug. Houd er wel rekening mee dat dit boek zich richt op het hele proces. Wanneer je puur op zoek bent naar een flinke brok kennis over het schrijfproces, is dit misschien niet het ideale boek. Maar wil je een boek uitgeven en ook zorgen dat het een marketingtool voor jou of je bedrijf wordt? Dan is Van passie naar boek zeker een aanrader.

Wieger Waardenburg is senior online marketeer bij XpertMarketing en Internetbureau Fris Online.

Over Wieger Waardenburg

Wieger Waardenburg is marketingstrateeg, spreker en ondernemer. Met digital agency Fris Online helpt hij organisaties meetbaar, schaalbaar en voorspelbaar online te groeien met online marketing.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden