Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De Wet van Snuf

Jos Burgers neemt in het boek ‘De Wet van Snuf‘, de lezer mee in het principe van wederkerigheid of met andere woorden: wat je geeft krijg je terug. Dit principe is iedereen wel bekend, maar er bewust mee om gaan is niet altijd een vanzelfsprekendheid. In welke functie, rol of situatie je zit, dit boek heeft je handvatten om op een positieve manier de ander te beïnvloeden. Het heeft mij in ieder geval een positief inzicht gegeven in mijn handelen en wat dat doet met en bij anderen.

Maureen van Teeffelen | 7 december 2015

In het boek ‘De Wet van Snuf’ beschrijft Jos Burgers de principes van wederkerigheid, waarom het geven belangrijker is dan nemen. Het boek is voor iedereen toegankelijk en in begrijpelijke taal geschreven. Het boek is opgebouwd in drie hoofdstukken, waarom geven, wat te geven en hoe te geven. De kracht van de hoofdstukken is dat Jos Burgers met voorbeelden uitlegt en zo de lezer meeneemt in het geven. Een mooi voorbeeld is deze recensie. Success Generation bood de mogelijkheid om een boek gratis aan te vragen met als tegenprestatie een recensie. Op zich niet geen slechte zet, maar wat heeft het vervolgens mij de ontvanger gedaan? Je voelt het al aankomen: ik heb iets gratis gekregen, maar moet er wel iets voor terug doen. Je krijgt niets voor niets. Wat Jos Burgers in zijn boek bespreekt is dat ‘gunnen begint met geven’. De tegenprestatie is er natuurlijk gekomen, maar als dat niet van te voren duidelijk was, had ik mij toch blijven afvragen wat ik hier voor terug moest doen. Het resultaat is dat ik vaker de website van Success Generation bezoek en ook andere wijs op de website. Een ander, voor mij, opvallend item is ‘Op en top vriendelijk zijn’. Het is niet moeilijk om vriendelijk te doen, maar wat Jos Burgers beschrijft, maak leuk voor anderen, wees vriendelijk, want in de meeste gevallen krijg je vriendelijkheid terug: wat je geeft krijg je terug. Voor mij is de les uit dit boek: kom wat vaker uit je comfortzone, durf te geven, durf je kwetsbaar op te stellen, maak de ander belangrijker dan jezelf, want alleen dan kom je erachter wat de principes van wederkerigheid voor impact hebben.

Over Maureen van Teeffelen
Maureen van Teeffelen is teamleider HRM Services bij het Summa College. Haar recensies komen tot stand in samenwerking met Succesgeneration.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden